Stari krov na zgradi Medicinske škole u Čačku, koji je posle svake veće kiše prokišnjavao, konačno je zamenjen.

Za ovu investiciju Grad je izdvojio 4.500.000 dinara, radove je od 4. do 27. oktobra izvela čačanska Zanatska zadruga “Univerzal”.

Direktorka Medicinske škole, Snežana Jolović, kaže da se uvek javljao problem prokišnjavanja, koji je bio i veliko stanište golubova.
“Prilikom svake kiše prokišnjavalo je u učionice. Škola ove godine obeležava šest decenija postojanja i za to vreme krov nije promenjen”, navela je ona, dodajući da sledi sanacija dvorišta.
Tehnički direktor “Unoverzala” Ivan Obućina, kaže da je zamenjen deo trule konstrukcije krova, kao i krovni pokrivač od starog crea, koji je bio iz 1954. godine.
Lokalna samouprava planira da i naredne godine nastavi sa ulaganjem u obrazovne ustanove, kako na gradskom, tako i na seoskom području.
“Za Dan grada biće otvorena fiskulturna sala koja se nalazi između ustanove ‘Zračak’ i škole ‘1. novembar’. Završeni su projekti za izgradnju fiskulturnih sala u Donjoj Trepči i Bresnici za šta je sredstva obezbedilo ministarstvo. Naredne godine očekuje se izrada projekta za izgradnju fiskulturne sale za osnovce u Trnavi”, rekao je predsednik Skupštine grada Čačak, Igor Trifunović.
U 2019. godini očekuje se i početak radova na izgradnji fiskulturne sale za Ekonomsku školu i Gimnaziju, na prostoru pored “Sokolane”.
Trifunović navodi da Grad ima gotov projekat za ovaj objekat, a da će radove finansirati resorno Ministarstvo.
Media portal

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here