Zli pevač Lazović, pevač, pesnik, glumac, animator za odrasle, veliki vezir kafane, čovek koji spaja nespojivo u svojim nastupima koji su spoj stand-up komedije, predavanja i zabave za napaćeni narod, izbacio je pre nekoliko dana novu pesmu i spot za Grand produkciju pod nazivom: “Živ si stig’o pobedniče”.

Pesma je direktno posvećena stogodišnjici proboja Solunskog fronta i pobede slavne srpske vojske u Prvom svetskom ratu. Pesma o povratku vojnika iz rata i njegove radosti životu, jasno čak i u naslovu podseća ljude da je srpska vojska pobednik iz Prvog velikog rata,da su naši pradedovi pošli izmučeni, izgladneli i slabo naoružani da oslobode svoju zemlju i sve ostale narode bivše Jugoslavije. Nakon toga je kralj Aleksandar napravio državu sa gubitnicima iz istog rata,koji su se borili na strani Austro-Ugarske,al to je već deo gubitka mira. Zli pevač Lazović kaže…

– Pesmu sam posvetio svim solunskim ratnicima koji su živote ostavili po gudurama Albanije, Plavoj grobnici, Kajmakčalanu, kao i onim preživelim među kojima je bio i moj pradeda Jezdimir. Spot za pesmu je autentičan i snimljen u okolini Lazarevca u porodičnoj kući direktora Granda Gorana Šljivića,koji je sa svojim sinom Dušanom režirao spot. Scenario, odabir glumaca i kostimografiju, kao i za sve moje ostale spotove sam radio lično ja. Ova pesma je različita od svih mojih prethodnih. U nju sam “spakovao” sav srpski inat, setu, prkos i melodiku. Autor sam muzike i teksta i jako ponosan što sam uspeo na ovaj način da odužim bar mali dug dedovima. Prezadovoljan sam kako je u ovih nekoliko dana pesma primljena kod naroda u zemlji, dijaspori i među svim ratnim veteranima. Radujem se prezentaciji pesme na Kopaoniku, gde sam otprilike zaštitno lice planine i lokala Wurst Platz gde nastupam i usrećujem ljude već godinama. Sa jednom od prethodnih pesama “Autoput” otvorio sam deonicu koridora 11, od Ljiga do Preljine, sa predsednikom (tada premijerom) Aleksandrom Vučićem. Iskreno se nadam da će i pesma “Živ si stig’o pobedniče” biti deo proslave stogodišnjice oslobađanja Beograda (1.novembar) i dana pobede u Prvom ratu (11.novembar), ističe Lazović.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here