Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Gradski derbi u gradu na Moravi, Čačak 94 gosti Železničar

post-title


U 5. kolu Prve muške regionalne lige – Zapad košarkaši Čačka 94 samo nominalno će nositi zvanje domaćina, jer će im na megdan izaći sugrađani koji brane boje Železničara (subota, 16:30, Sportski centar ,,Mladost“).

Nema sumnje, biće ovo veoma važan meč za oba sastava, a naročito za Čačak 94. Naime, u jako neizvesnom meču igranom u minulom kolu sa Studentom, u kome je čak viđen i jedan produžetak, čačanski tim je pretrpeo poraz od samo pola koša (87:86).

Zbog neplaniranog razvoja događaja, važnost ovog duela naglo raste za Čačak 94. Pored toga, Železničar trenutno beži gradskom rivalu dva trijumfa, tako da imperativ pobede za domaćina naglo raste. Naravno, nije reč samo o dva boda koja će na svoj konto upisati pobednik. Ova utakmica je gradski derbi, tako da će pobeda biti i stvar prestiža, ugleda, časti.

Strateg Čačka 94 Zoran Stefanović naglašava važnost ovog meča za obe ekipe, a naročito domaću.

,,Očekuje nas teška utakmica, jer dolazi u nezgodnom momentu, posle tri poraza na gostovanjima. Ipak, meč protiv Železničara je gradski derbi, a u takvim situacijama svašta je moguće. Železničar stoji bolje od nas na tabeli, ima dve pobede više, i zbog toga važi sa favorita. Međutim, mi ćemo dati sve od sebe da na kraju duela izađemo kao pobednici“, kazao je Stefanović.

Jedan od najiskusnijih i najboljih u redovima Čačka 94, Filip Dedijer, smatra da je ovo lepa prilika da se tim vrati na staze uspeha.

,,Pred nama je gradski derbi. Na našem timu je da se vrati u pobednički kolosek nakon tri neočekivana poraza. Rezultati nisu onakvi kako smo se nadali da će biti. Što se tiže Železničara, to je ekipa koja godinama pruža kvalitetne partije u ovoj ligi. Uvek je među timovima koji imaju izgledne šanse da se plasiraju u viši rang“, rekao je igrač Čačka 94.

Prekaljeni košarkaš veruje da predstoji veliko iskušenje za Čačak 94.

,,Nema sumnje da će ovo biti veoma neugodna utakmica. Siguran sam da je ovo najveći izazov za naš tim u dosadašnjem delu lige”, izjavio je Dedijer još dodavši.

,,Pozvao bih čačansku publiku, jer kako Železničaru, tako i nama znači podrška sa tribina. Uvek je lepše nastupati pred većim brojem ljudi, atmosfera bude bolja i prijatnija za igranje”, zaključio je Filip Dedijer.



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar