Učenici četvrtog razreda obrazovnog profila Elektrotehničar informacionih tehnologija Tehničke škole u Čačku i nastavnik škole Branko Antić posetili su Fakultet tehničkih nauka.

U okviru programa posete, u računarskoj učionici 212, učenici su prisustvovali času izvođenja vežbi iz predmeta Informacione tehnologije na prvoj godini studijskog programa Informacione tehnologije. Prikazan je rad na savremenim računarima koji se koriste u nastavi. Sa učenicima je razgovarala student Marija Urošević, koja je četvrtu godinu studija informacionih tehnologija u prethodnoj školskoj godini slušala na Univerzitetu NOVA (Faculty of Information and Communication Technologies – NOVA IMS) u Lisabonu (Portugalija), u okviru „Erazmus+ stipendirana mobilnost studenata“. Marija je maturantima prenela svoje iskustvo studiranja na FTN. U realizaciji planiranog programa posete za učenike učestvovali su članovi Katedre za IT dr Marjan Milošević, docent i asistenti dr Vesna Ružičić i mr Nebojša Stanković i student Marija Urošević.
Maturanti Tehničke škole iz Čačka tradicionalno sarađuju sa Fakultetom tehničkih nauka i veliki broj maturanata svoje obrazovanje nastavlja na FTN.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here