Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Železničar slavio u gradskom derbiju protiv Čačka 94

post-title


U 5. kolu Prve muške regionalne lige – Zapad, pred solidno popunjenim tribinama hale u Atenici, košarkaši Železničara su iz čačanskog okršaja izašli kao pobednici rezultatom 85:95 (21:29; 26:25; 22:16; 16:25).

Otvaranje utakmice prošlo je u odmeravanju snaga. Igrači oba tima su pokazivali veliku želju da se dokažu pred sugrađanima. Ipak, nakon nekoliko minuta prvu opipljiviju prednost stekao je Železničar (13:23). To je ujedno bio i prvi dvocifreni suficit jednog tima. Dobrim prodorima gosti su pravili velike probleme protivniku. Otuda i veliki broj faulova igrača Čačka 94. Međutim, u završnici prve deonice domaćin vezuje par dobrih napada, tako da spušta deficit.

Drugi kvartal ponovo bolje kreće Železničar. Domaćin i dalje nije uspevao da pronađe adekvatna rešenja u ofanzivi. Ali nakon dve vezane trojke Pajevića i jedne Dedijera Čačak 94 je pokazao da itekako ume da bude ubitačan u napadu. Prazne minute u kojima igračima Železničara koncentracija nije bila na zavidnom nivou iskoristili su izabranici Zorana Stefanovića, prišavši protivniku na svega koš zaostatka (38:40). I ne samo to. Pogotkom Dedijera van linije 6,75 Čačak 94 je po prvi put i poveo (41:40). Od tog trenutka vođena je prava muška borba. Četiri vezana koša Nemanje Zimonjića primorali su klupu Železničara da zatraži tajm aut. Nakon toga Panić ubacuje nekoliko poena, pridružuje mu se i Radović, tako da je Železničar mirne glave mogao da ode na veliki odmor.

Železničar trojkom Radovića otvara drugo poluvreme, nastavljajući tako dobru realizaciju sa distance. Gosti su tokom većeg dela trećeg kvartala kontrolisali igru. Istina, Čačak 94 je sve vreme nastojao da to stanje promeni. Ali gosti su znalački čuvali stečenu prednost. Ipak, na volšeban način Čačak 94 je uspeo da u završnici treće deonice čak i povede (69:68). Ali pogodak Krsmanovića uz zvuk sirene ponovo je vratio prednost na konto tima Željka Bugarčića (69:70). Na pomolu je bilo zanimljivih 10 minuta košarke.

Tako je i bilo. Ekipe su igrale veoma brzo i lepo za oko. To je trajalo nekoliko minuta. Železničar ponovo uspeva da stekne solidniju zalihu (72:80). Međutim, igrači Čačka 94 shvataju da je đavo odneo šalu, pa pojačavaju kvalitet igre u odbrani, ali im je falilo bolje realizacije u napadu. Železničar nije briljirao, ali je igrao toliko da drži rivala na odstojanju. Veliku borbenost je pokazivala domaća ekipa, ali to ipak nije bilo dovoljno. Valja još reći da je na kraj meča dva boda zasluženo upisao Železničar. Nikola Minović



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar