Grupa građana „Jedan tim“ je odlučila da na lokalnim izborima u opštini Lučani, koji su zakazani za 16. decembar tekuće godine, nastupi samostalno.

U toku septembra i oktobra rukovodstvo Grupe građana se sastajalo sa gotovo svim političkim organizacijama koje deluju i na lokalnom i na republičkom nivou. Bilo je raznih ponuda i predloga za zajednički nastup na izborima. Osnovni problem je što pregovore i celokupnu organizaciju vode ljudi izvan naše opštine. Njihova strategija je da borbu koju vode u republičkom parlamentu nastave i u kampanji za lokalne izbore. Prisustvo i uticaj lokalnih funkcionera i lokalnih tema je minimalno.

Strategija našeg delovanja od samog osnivanja naše organizacije se zasniva na potpuno drugačijim principima. Mi se borimo da promovišemo nezavisne lokalne kandidate koji se bave lokalnim (komunalnim) problemima. Prema našim shvatanjima to i jeste poenta opštinskih izbora: da se građanima predstave programi za što efikasnije upravljanje opštinskim budžetom i da se sa novcem koji je na raspolaganju reši što više komunalnih problema u dragačevskim naseljima. Trudimo se i da vratimo jedinstvo u našu opštinu koje je dubokim podelama na „gornje“ i „donje“ Dragačevo veoma narušeno. Našim jedinstvenim delovanjem i saradnjom naših članova, koji su iz gotovo svih krajeva naše opštine, želimo da i sugrađanima dokažemo da je i to moguće.

A kada prođe 16. decembar republički funkcioneri će našu opštinu opet zaboraviti u naredne 4 godine, stranački aktivisti će nestati, novootvorene stranačke kancelarije će se zatvoriti… Vi, mi i problemi ostaju…

1 KOMENTAR

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here