Aleksandra Mitrović (22) o incidentu između radnika Pošte i meštana romskog naselja Ljubić polje u Čačku. Kada je rasekao Jovanku, morala sam da reagujem i udarila sam ga granom.

Marko Milosavljević, foto: V. Ilić

Moja majka Jovanka Mitrović (42) pitala je poštara zašto joj još ne stiže pismo od Centra za socijalni rad, a on je počeo da joj psuje majku cigansku i udario joj je šamar. Pitala ga je i zašto se tako ponaša prema njoj, a on je uzviknuo: “Šta mene boli k…, vi ste Cigani!”. Potom je izvukao nož i ubo je majku u stomak. Sve se to dogodilo ispred naše porodične kuće, naočigled male dece i nas nekoliko žena…

Ovo je u sredu za “Novosti” ispričala Aleksandra Mitrović (22), čime je prvobitnu verziju priče čačanskog poštara Marka Milosavljevića (25), da ga je brutalno pretuklo tridesetak Roma u naselju Ljubić polje, dovela u sumnju, i izazvala obrt u celom incidentu.

Milosavljević je policiji kazao da ga je u ponedeljak, dok je nosio poštu, napalo tridesetak stanovnika romskog naselja Ljubić polje, zbog čega je završio na odeljenju hirurgije čačanske bolnice, i to sa brojnim modricama i povredama na glavi, zbog čega je ušiven sa 15 kopči. O napadu na Jovanku javnost nije ni znala, niti je policija o ovom događaju izvestila javnost.

– Kada mi je ubo majku, morala sam da reagujem. Deca su vrištala videvši krv. Uzela sam granu i njome ga udarila. To je tačno, ali ništa više od toga. On je zamahivao nožem na mene i na jednog komšiju. Kada sam rekla da je pozvana policija, on je počeo da beži, pao je, i glavom udario u gvozdeni stub. Niko ga više nije ni pipnuo. Niko od muškaraca nije bio tu u vreme incidenta – kazala nam je Aleksandra, navodeći da su nevolje počele otkako je novi poštar počeo da radi u njihovom rejonu. – Stalno nas je vređeo, provocirao, psovao… Svi u kraju imaju problem sa njim. Ne znam koji je njegov problem, ali u ponedeljak mi je izgledao kao da je bio pod dejstvom alkohola ili nečeg drugog…

Marko Milosavljević ima 15 kopči na glavi, foto: V. Ilić

Ona priča i da se po dolasku policije on ponašao čudno, smejao se i dalje ih provocirao.

– Kada su ga policajci upitali šta je učinio, on je kazao da je ubio cigansku ženu, i počeo je da se smeje. Potom su i njega i majku odvezli sanitetom do bolnice – svedočila nam je Aleksandra. – Deca su mi pretrpela veliki strah… Mi ćemo angažovati advokata i tužiti ga…

Kako saznajemo, i Marko i Jovanka se i dalje nalaze na odeljenju hirurgije čačanske bolnice, i nisu životno ugroženi. Poštarov otac, koga smo uspeli da čujemo telefonom, kazao nam je da se za sve informacije obratimo njihovom advokatu, te da Marka ne bi trebalo uznemiravati, jer se i dalje nalazi u bolnici.

– Mogu samo da kažem da je on izubijan po celom telu, a ta žena priča da je on pao i rasekao glavu… Strašno. Svi poštari koji su radili u tom rejonu imali su probleme. Ja sam upravnika upozorio da su oni suočeni sa pravim getom, kao i da je Marko duže vreme primao pretnje od njih – kazao nam je ukratko Markov otac Milovan, koji je takođe radnik Pošte.

Mesto gde se dogodio incident u naselju Ljubić polje, foto: V. Ilić

OKRIVLJENI ILI OŠTEĆENI

Čuveni advokat Ivan Ćalović, koga je angažovala porodica poštara Marka Milosavljevića, kazao nam je da se on neće još zvanično obraćati javnosti, te da će to učiniti onda kada bude poznat status njegovog klijenta, odnosno kada bude znao da li je on okrivljeni ili oštećeni. Saznali smo da poštar još nije saslušavan pred policijskim istražnim organima.

2 KOMENTARA

  1. Majku im cig…. bezobraznu i lažljivu, kako da ne, a tu kraj stuba bio jos jedan stub i dva noza okrenuta na gore i on pade i sam se sav isece….. A šta je s nama koji smo videli ceo dogadjaj?? Nije ih mozda bilo 30, ali 15 do 20, male dece zena svih redom….

  2. Ja zivim u Ljubic Polju i novi Postar je bio sasvim korektan i profesionalan…. a Rome svi znamo kakvi su ne vredjam ali jednostavno su takvi da prvi provociraju pricam o starijoj populaciji Roma jer dosta njih srecem u komsiluku a i poznajem… imaju pogan jezik i verujem da su ga prvi isprovo irali ako im nije stiglo pismo, verovatno su njega psovali sto nema pisma i decko je sigurno odgovorio a oni znajuci ih ako njima.nesto kazes ruzno odmah skacu da se biju a oni drugima mogu da kazu sta hoce!!! Ja znam a i tvrdim da decko(postar) nije kriv!! Par puta sam bio kuci kada je donosio postu vrlo je kulturan!! A Romi ko Romi nego sto su zasticena vrsta!!!! Pozdrav!

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here