Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Borac gazi redom u KLS

post-title


U 6. kolu KLS-a Borac je opravdao ulogu favorita i sa gostovanja iz Novog Sada se vratio sa novim trijumfom. Čačani su sastav Vojvodine savladali rezultatom 87:96.

Mlada i brza ekipa Vojvodine pravila je velike probleme gostima iz Čačka od samog starta, naročito u odbrani. Kao potvrda izrečenog jeste i pogled na to kako se kretao rezultat. Gotovo tri minuta samo jedan poen stajao je na semaforu, i to Borčev. U nastavku su se ruke igračima malo oslobodile, ali niko nije uspevao da stekne opipljiviju prednost, već je na snazi bila rezultatska klackalica.

Tokom druge deonice Čačani su uspeli da pobegnu protivniku 11 koševa. Tada je na semaforu stajalo 37:48. Ali, ubrzo je domaćin smanjio zaostatak, ne dozvolivši rivalu da se previše odlepi. Stoji činjenica da je drugi kvartal Borac odigrao nešto bolje, zahvaljujući čemu je na veliki odmor otišao sa vođstvom od četiri poena. Istina, razlika nije bila znatna, ali je ipak ulivala određenu sigurnost pred nastavak meča.

U trećem delu igre ponovo je vođena velika borba na terenu. Domaća ekipa se i dalje nije dala slomiti. Čak joj je u jednom trenutku pošlo za rukom i da povede. Ipak, kvalitetniji tim Borca bio je mahom u vođstvu, a isto nije išlo dalje od devet poena (69:78).

Poslednji desetominutni period Borac je započeo tako što je prvi put poveo dvocifrenom razlikom (69:81). Tokom četvrtine ta prednost je čak i rasla. Sve je bilo rešeno početkom četvrte četvrtine. Borac je zasluženo slavio, ponevši sa sobom kući nova dva boda.

Najzapaženiji akter u pobedničkom timu Borca bio je ko drugi do Radovan Đoković koji je postigao 19 poena. Pratio ga je Nikola Kočović sa 17 koševa. Kod poražene ekipe istakao se Đorđe Dželetović sa 23 poena.

Sledeći duel koji očekuje izabranike Jovice Arsića biće odigran u okviru ABA 2 lige, a protivnik će biti ekipa Vršca. Taj susret je zakazan za sredu 14. novembar, a početak je u 20 časova.



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar