Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



TRIJUMF ČAČANKE: Ivana Jorović u Šenženu do svoje 15. titule

post-title


Srpska teniserka Ivana Jorović slavila je u finalu ITF turnira u kineskom Šenženu protiv domaće takmičarke Saisai Ženg u tri seta i došla do 15. titule u ovoj kategoriji, ali možda i najvrednije.

[caption id="attachment_82683" align="aligncenter" width="940"] foto: MN Press[/caption]

Od svih 15 ITF titula ova je osvojena na turniru sa najvećim nagradnim fondom (100.000 dolara), a u finalu joj je pripao najvredniji skalp u karijeri. Srpkinja koja je 185. na WTA listi savladala je prvog nosioca i ukupno 46. igračicu sveta. Prvi set je dobila 6:3, iako je Kineskinja napravila prvi brejk i povela 3:2. Uspela je da dobije naredna četiri gema, a pri servisu za set Ženg je imala dve brejk lopte, ali je Ivana obe spasila i iskoristila prvu set loptu.

U drugom setu mnogo bolja Ženg, napravila je tri brejka i dobila taj deo igre 6:2. Delovalo je da je potpuno preokrenula tok meča i da će se ona pitati u trećem setu, ali Ivana je baš tu pokazala mentalnu snagu. Odmah je uzela brejk, a kada ga je Žengova vratila za 2:2, momentalno je uzvratila Jorović i ponovo stekla prednost, koju je držala do samog kraja i dobila set 6:4, ujedno i meč.

Ovo je Ivani Jorović treća titula ove godine, posle portugalskog Obidosa i Vokinga u Velikoj Britaniji.



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar