Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Još jedna dobro zaokružena priča: Završni susret PISA tima Zapad – FTN Čačak

post-title


U okviru proslave Dana Fakulteta tehničkih nauka u Čačku, 9. novembra upriličena je i svečana dodela potvrda za učestvovanje u projektu PISA 2018 članovima PISA tima Zapad FTN Čačak – studentima Integrisanih akademskih studija Tehnika i informatika.

Članovi ovog tima, sada već master profesori tehnike i informatike, jer je većina u međuvremenu završila svoje petogodišnje studije, posle obuke koju su i sami prošli, u toku aprila i maja ove godine organizovali su obuke za saradnike iz škola sa teritorije zapadne i centralne Srbije, izvršili ispitivanja u pojedinim školama, obezbedili IT podršku, pripremali izveštaje i obaveštavali javnost o projektu. Ove aktivnosti su uspešno realizovali: Uroš Vesković, Ilija Gavrilović, Dejan Đelić, Nevena Kićanović, Snežana Milovanović, Violeta Petrović, Jelica Radović i Mina Šiljković.

Ukazujući na važnost proširenja mreže realizatora ovog Međunarodnog programa procene učeničkih postignuća u Srbiji, prof. dr Dragica Pavlović Babić, PISA koordinator za Srbiju, istakla je ulogu Fakulteta tehničkih nauka i Katedre za pedagoško-tehničke nauke u podršci tokom projekta, čime je Fakultet postao prepoznatljiva tačka na mapi PISA institucija.

Uručujući potvrde članovima tima, profesor Pavlović Babić obratila se sledećim rečima:

- Od prethodnog susreta u ovoj učionici, a to nije bilo davno, prošli ste put od obuke do diplome. Putovanje je bilo intenzivno i nije bilo lako. Rasli ste u dobroj meri samouko, a to je uvek vrlo efikasan oblik učenja. Nadam se da smatrate da je ono što ste stekli radeći na ovom projektu iskustvo koje je dragoceno sutra ako budete radili u školi, ako se budete bavili testiranjem. Imali ste različite prilike da izbrusite vaše kompetencije, da zaista nadogradite ono što ste stekli na ovom Fakultetu. A ovaj stepen samostalnosti zaista govori o tome koliko ste odavde sa Fakulteta bili podržani. Nama je bilo veliko rasterećenje što smo znali da ova ekipa dobro funkcioniše i da nam projekat dobro radi… Nadam se da ovo nije vaše jedino iskustvom sa Pisom i da će vam bavljenje obrazovanjem biti nešto za šta ćete smatrati da ste dobro birali i da je to prava profesija.

Prof. dr Dragici Pavlović Babić, višem naučnom saradniku Instituta za psihologiju, koji je nosilac projekta PISA 2018, i vanrednom profesoru Filozofskog fakulteta Univerziteta u Beogradu, dodeljena je zahvalnica za doprinos razvoju Fakulteta tehničkih nauka jer je prepoznala potencijale ove čačanske visokoškolske institucije i potencijale studenata koji se na njoj osposobljavaju da u školama šire tehničku i IT kulturu i pismenost.



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar