Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Čačak 94 pretrpeo poraz od vodećeg Klika

post-title


U okršaju sedmog kola Prve muške regionalne lige – Zapad košarkaši Čačka 94 nisu uspeli da ostvare veliku pobedu, jer su savladani na svom parketu lidera grupe B, ekipe Klik iz Arilja rezultatom 67:74 (23:13; 14:17; 14:29; 16:15).

Sam meč bolje je otvorio domaći sastav. Pogodak za tri Pajevića nagovestio je dobro šutersko veče Čačka 94. Tako je i bilo. U prva tri minuta čačanski tim je ubacio tri vezana šuta sa distance, što je primoralo trenera Klika da zatraži tajm aut i prekine seriju rivala. Ipak, to nije dovelo do bitnije promene. Čačak je poenima Nemanje Zimonjića doslovno rasturao Klik. Pomenuti je sa 14 vezanih koševa bio ubedljivo najbolji akter prvog kvartala, igrač čiji su pogoci odveli Čačak 94 na +17 (21:4). Tada Ariljci prosto nisu znali šta ih je snašlo. Međutim, krajem deonice entuzijazam domaćina malo je opao, što je dalo priliku gostima da smanje zaostatak. U dobrom delu druge četvrtine rivali su igrali prilično ravnopravno. Mahom su jedni drugima uzvraćali istom merom. Čačak 94 je nastojao da zadrži prednost stečenu tokom sjajne prve četvrtine. Ali gosti su svim snagama pokušavali da promene odnos na parketu. Na sreću po Čačane, u tome nisu uspeli. Barem ne do kraja. Najviše što su mogli jeste da smanje deficit na tri koša (31:28). Ali to je bio njihov maksimum. Iako je euforija u domaćem timu dobrano splasla, on je ipak uspeo da na veliki odmor ode sa vođstvom od sedam poena (37:30).

Čim je otpočelo drugo poluvreme Klik je krenuo u silovit napad. Sa osam vezanih poena prvi put je vodio (37:38). Činilo se da su gosti namestili nišan. Zbog toga je trener Stefanović bio primoran da pozove na minut savetovanja. Reči trenera, kao i sjajna rampa Vasilijevića bitno su osokolili domaći sastav. Ponovo su Čačani zaigrali hrabro i jako.Bitno je bilo i to što je Nemanja Zimonjić ponovo namestio parametre za paljbu, pa je vezao dve trojke. Ali gosti nisu nameravali da spuste nogu sa gasa, već su u samoj završnici treće četvrtine stekli prednost od osam poena.

Nemanja Zimonjić je dobrim prodorom na početku poslednje deonice pokazao da Čačak 94 nema nameru da se preda. Međutim, Klik je namirisao lovinu, koju nije želeo da pusti. Sve vreme je držao prednost, koju je u par navrata povisio na dve cifre. Ipak, Čačak 94 se nije dao, već je nastavio da se bori. Trud na kraju ipak nije urodio plodom. Velika borba i požrtvovanje čačanskog tima nisu bili dovoljni. Iskusna ekipa Klika znala je da privede meč kraju i završi ga u svoju korist.

Najefikasniji pojedinac u domaćem sastavu bio je Nemanja Zimonjić sa 22 poena. Pored njega, dvocifreni kod Čačka 94 bili su još i Filip Dedijer sa 17, i Filip Pajević koji je ubacio 10 koševa.



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar