Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Dve medalje za mladog čačanskog džudistu Ognjena Bojovića u Frankfurtu

post-title


U Nemačkoj, na svoj deveti rođendan, izborio se za bronzu, narednog dana za srebro!

Veoma perspektivni devetogodišnji čačanski džudista Ognjen Bojović Adler kupu koji se održao u Frankfurtu. Na najvećem svetskom turniru u džudou, gde se Ognjen borio za nove trofeje, učestvovalo je 2239 takmičara, sa tri kontinenta, iz preko 40 zemalja.

Unuk poznatog sportiste, profesora i nekadašnjeg direktora PUŠ –a, Dragana Kovačevića, prvog dana turnira, kad je napunio devet godina, borio se sa rivalima koji su bili po dve godine stariji, U 12, do 31 kilogram…Ostvario je šest trijumfa, jedan poraz i okitio se bronzanim odličjem, zlatnog sjaja.

U kategoriji U11, narednog dana, izborio se za finale koje je trajalo osam minuta, uz loše suđenje, izgubio je zlato koje je pripalo domaćem takmičaru.

Mladi Čačanin je potvrdio da je mentalno i fizički bio maksimalno spreman. Inače, sa samo četiri godine Ognjen je počeo da trenira, sa pet i po da se takmiči.

Naravno, pošto se radi o izuzetno perspektivnom džudisti kome su potrebna takmičenja i u inostranstvu poput Hrvatske, Crne Gore, Austrije, Grčke, Nemačke…roditelji Marija i Nenad Bojović su već suočeni sa velikim finansijskim izdacima. Ukoliko ima ljudi dobre volje mogu pomoći mladom sportisti da napreduje.



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar