Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Potpisani ugovori o dodeli bespovratnih sredstava zadrugama

post-title


Predsednik opštine Dejan Kovačević potpisao je danas sa ministrom bez portfelja zaduženim za regionalni razvoj i rad javnih preduzeća Milanom Krkobabićem ugovore o dodeli bespovratnih sredstava koja se dodeljuju zadrugama na osnovu Konkursa koji je raspisalo ovo ministartvo u okviru sprovođenja programa za ravnomerni regionalni razvoj koji je usvojila Vlada Republike Srbije.

Ovog puta sredstva u iznosu od po 50 hiljada evra su dobile zemljoradnička zadruga „Pranjanka“ iz Pranjana, zemljoradnička zadruga „Agrobobica“ iz Gornjeg Milanovca i voćarska zadruga „Šilopaj“ iz Šilopaja. U prethodnom ciklusu sredstva iz ovog programa u istom iznosu dobila je zemljoradnička zadruga iz Ugrinovaca čiji članovi su se opredelili da novac ulože u plasteničku proizvodnju, a u tu svrhu je postavljeno 23 plastenika.

U prethodne dve godine na teritoriji opštine Gornji Milanovac osnovano je ukupno sedam zadruga.

Povodom potpisivanja ugovora i dobijenih sredstava predsednik Kovačević čestitao je novoosnovanim zadrugama i poželeo im da dobijena sredstva iskoriste na pravi način kako bi poljoprivreda naše opštine nastavila da ide uzlaznom putanjom.



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar