Predsednik opštine Dejan Kovačević potpisao je danas sa ministrom bez portfelja zaduženim za regionalni razvoj i rad javnih preduzeća Milanom Krkobabićem ugovore o dodeli bespovratnih sredstava koja se dodeljuju zadrugama na osnovu Konkursa koji je raspisalo ovo ministartvo u okviru sprovođenja programa za ravnomerni regionalni razvoj koji je usvojila Vlada Republike Srbije.

Ovog puta sredstva u iznosu od po 50 hiljada evra su dobile zemljoradnička zadruga „Pranjanka“ iz Pranjana, zemljoradnička zadruga „Agrobobica“ iz Gornjeg Milanovca i voćarska zadruga „Šilopaj“ iz Šilopaja. U prethodnom ciklusu sredstva iz ovog programa u istom iznosu dobila je zemljoradnička zadruga iz Ugrinovaca čiji članovi su se opredelili da novac ulože u plasteničku proizvodnju, a u tu svrhu je postavljeno 23 plastenika.

U prethodne dve godine na teritoriji opštine Gornji Milanovac osnovano je ukupno sedam zadruga.

Povodom potpisivanja ugovora i dobijenih sredstava predsednik Kovačević čestitao je novoosnovanim zadrugama i poželeo im da dobijena sredstva iskoriste na pravi način kako bi poljoprivreda naše opštine nastavila da ide uzlaznom putanjom.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here