Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Sudije i zamenici javnih tužilaca položili zakletve

post-title


Sudije koje su prvi put izabrane na sudijsku funkciju, položile su zakletvu pred predsednicom Skupštine Srbije Majom Gojković.

U saopštenju Skupštine Srbije navedeno je da je zakletvu položilo 47 novoizabranih sudija u osnovnim sudovima u Kruševcu, Brusu, Novom Pazaru, Sjenici, Kraljevu, Čačku, Užicu, Požegi, Jagodini, Despotovcu, Boru, Bujanovcu, Vranju, Dimitrovgradu, Zaječaru, Knjaževcu, Lebanu, Leskovcu, Pirotu, Prokuplju i Surdulici.

[caption id="attachment_83165" align="aligncenter" width="1000"] Ilustracija, foto: Shutterstock[/caption]

Predsednica Maja Gojković sudijama je poželela uspešan rad i navela da veruje da će suditi nezavisno i nepristrasno, u skladu sa Ustavom i zakonom, isključivo po svojoj savesti i tako obezbediti pravično suđenje za svakog građanina i doprineti ugledu sudijske funkcije u Srbiji.

Zakletve u Skupštini Srbije položilo je i 36 zamenika javnih tužilaca, koji su prvi put izabrani na tu funkciju, a Gojković je i njima požela uspeha u radu i izrazila uverenje da će radeći po svojoj savesti i u skladu sa zakonom obezbediti poštovanje zakona za svakog građanina i time doprineti ugledu tužilačke funkcije.

Svi koji su položili zakletve na funkcije su izabrani na sednici Skupštine Srbije 9. novembra.



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar