Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Zoran Stefanović, trener Čačka 94: Nema predaje, borićemo se do samog kraja

post-title


U 8. kolu Prve muške regionalne lige – Zapad košarkaši Čačka 94 dočekaće ekipu Priboj (subota, 17:30).

Biće ovo okršaj sa dužnikom iz prvog kruga takmičenja. Naime, u premijernom meču ovosezonskog šampionata Priboj je kao domaćin uspeo da pobedi. Tada je nakon 40 minuta košarke na semaforu stajalo 101:88. Međutim, sada je došlo vreme da se izabranici Zorana Stefanovića revanširaju rivalu za taj poraz.

Naravno, posao neće biti ni malo lak. Priboj je do sada pokazao zavidno košarkaško znanje, zahvaljujući kome je ostvario šest pobeda, uz samo jedan poraz.

Na drugoj strani, Čačak 94 ima skor od dva trijumfa i pet poraza. Nema sumnje da je pred čačanskim igračima veoma važan period, u kome će morati dobrano da oznoje dresove ako žele da zauzmu jedno od prva četiri mesta koja vode u dalji stepen takmičenja. A susret sa Pribojem lepa je prilika da se Čačani pokažu u pravom svetlu, kao i to šta znaju i koliko mogu.

Trener Zoran Stefanović smatra da je veliki ispit pred čačanskim timom.

,,Očekuje nas ozbiljan izazov protiv Priboja. To je tim koji se nalazi među tri najbolja u grupi. Takođe, otežavajuća okolnost po nas jeste to što u naredna dva meča nećemo moći da računamo na iskusnog Momčila Azanjca”, reči su Stefanovića.

Bez obzira na navedene okolnosti, strateg Čačka 94 veruje u svoje izabranike.

,,Potrudićemo se da se pripremimo što je bolje moguće. Igrači se dobro nose sa situacijom, s obzirom da smo već dugo bez Miljana Radisavljevića, koji je do povrede bio jedan od glavnih igrača i motor ekipe. Zatim, tu su i rezultati koje nismo očekivali, uzimajući u obzir na dobre pripreme koje smo odradili”, dodao je Stefanović.

Ipak, kormilar ekipe iz grada na Moravi poručuje.

,,Još uvek ne nameravamo da razvijemo belu zastavu. Borićemo se koliko budemo mogli, a da li će to biti dovoljno, ostaje da vidimo”, završio je Zoran Stefanović.

Organizator igre Čačka 94 Vojislav Branović naglašava da je duel sa Pribojem možda i ključan ove sezone.

,,Bitna utakmica je pred nama, možda čak i najvažnija u dosadašnjem delu lige. Ukoliko pobedimo, ostajemo u trci za prva četiri mesta. Ako izgubimo, biće jako teško ostvariti ovosezonski cilj. Hendikep na ovom susretu biće neigranje Momčila Azanjca, kao i odluka Saveza da nastupamo pred praznim tribinama. Te okolnosti nam ne idu na ruku”, izjavio je Branović i odmah nastavio.

,,Šta je tu je. Pokušaćemo da velikom borbenošću i zalaganjem upišemo dva značajna boda”, zaključio je Vojislav Branović.

Važan podatak za čačansku publiku jeste da odlukom Saveza neće biti dozvoljen ulaz na utakmicu Čačka 94 i Priboja.



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar