Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Čačak 94 poražen od raspucanog Priboja

post-title


U 8. kolu Prve muške regionalne lige – Zapad Čačak 94 je nakon 40 minuta velike borbe savladan od ekipe Priboja rezultatom 85:91 (20:22; 21:27; 27:21; 17:21).

Otvaranje utakmice proteklo je u odmeravanju snaga. Plejmejker gostujućeg tima Ćirović pravio je velike probleme domaćinu. Ali na drugoj strani kapiten Nebojša Zimonjić znao je da odgovori istom merom. Velika borba vođena je među rivalima, ali je nedostajalo realizacije. Zbog toga je na semaforu dugo stajao mali broj koševa. Ali zakucavanje Uroševića pokazalo je želju Čačka 94 da pobedi u ovom važnom meču.

Poput prvog kvartala, i u drugom je domaći sastav svoje poene tražio mahom pod košem protivnika. S druge strane, Priboj je to činio uglavnom van linije 6,75. Ali Čačak 94 je previše dopuštao protivniku slobodnih šuteva. Zahvaljujući tome, gosti su u jednom momentu pobegli na +12 (30:42). Zaista je neverovatno kako je Priboj šutirao sa distance. Takođe, i ofanzivni skokovi išli su od ruke gostima. Za to vreme Čačani su samo sporadično uspevali da naprave dobar posao u napadu. Shodno rečenom, deficit od osam poena na poluvremenu i nije bio poražavajuć.

Osam vezanih poena Nemanje Zimonjića na početku drugog poluvremena vratili su u život domaćina. Na semaforu je posle dužeg perioda rezultat bio u korist čačanskog tima (58:51). U kontinuitetu datih 17 koševa za tri minuta pokazivali su da Čačak 94 može da se nosi sa Pribojem. Odličnu košarku igrao je sastav trenera Stefanovića. Poput ptice feniks ustao je iz pepela i vratio se u život. Ali kako je poveo, tako je dozvolio protivniku da se vrati u igru, pa čak i da povede. Ponovo je sve bilo otvoreno.

Energično je Priboj ušao u poslednji deo igre, lako vezavši sedam poena. Ponovo je gostujući sastav uspostavio kontrolu. Čak je u jednom trenutku vodio +12 (71:83). Kako se na kraju ispostavilo, period igre na početku četvrte deonice bio je ključan za pitanje pobednika. Priboj je stekao opipljivu prednost, koju je iskusno znao da sačuva do isteka meča. Samo je Dedijer u četvrtom delu meča imao dovoljno snage da parira rivalu. Na kraju treba reći da je Priboj zahvaljujući dobrom šutu sa distance odneo kući dva važna boda, zadržavši se tako u vrhu tabele.

Čačak 94: Branović 5, Urošević 2, Nebojša Zimonjić 10, Dedijer 21, Vujadinović 3, Vasilijević 19, Pajević 11, Stefanović, Ristanović, Nemanja Zimonjić 14, Jovanović.



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar