Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



PRELEPA SLIKA IZ HALE KRAJ MORAVE: Održane četvrte Dečje olimpijske igre u Čačku

post-title


Grad Čačak je u saradnji sa predškolskom ustanovom "Radost" četvrti put organizovao Dečje olimpijske igre, što je bila prilika da se mališanima kroz improvizaciju dočara najveće svetsko sportsko takmičenje - Olimpijske igre.

Deca su se takmičila u šest tematskih igara, najbolji su dobili pehare i medalje, a svih 400 učesnika nagrade. Promoteri četvrtih "Dečjih olimpijskih igara" bili su naš bivši košarkaš Duško Savanović, kao i Ana Joković, potpredsednica KSS za žensku košarku, koji su dali podršku ovoj manifestaciji.

[caption id="attachment_83282" align="aligncenter" width="578"] Duško Savanović i Ana Joković su bili promoteri četvrtih Dečjih olimpijskih igara[/caption]

- Predškolska ustanova "Radost" i grad Čačak četvrti put su organizovali Dečje olimpijske igre, koje su održane u hali Borca. Dečje olimpijske igre su najveći sportski događaj u Čačku, u kome učestvuje više od 400 mališana predškolskog uzrasta. Cilj ove manifestacije jeste da se deci kroz improvizaciju dočara najveće sportsko takmičenje, kao što su Olimpijske igre. Pored svečanog defilea, upalio se i olimpijski plamen četvrtih OI. Takođe, cilj je da se deca upoznaju sapoznatim sportistima, sa značajem sporta i zdravim stilovima života - navela je koordinatorka ove manifestacije Ivana Vukajlović.

Zatim je navela od čega su se sastojale Dečje olimpijske igre.

- Deca su se takmičila u šest tematskih igara, pobednici su dobijali pehare i medalje, a svih učesnici nagrade. Promoteri su bili naši poznati sportisti, Ana Joković i Duško Savanović, a manifestaciju je podržao i Goran Vještica, predsednik Saveza za predškolski sport - poručila je Vukajlovićeva.



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar