Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Dokumentarni film “Vodič kroz crnu rupu” u Galeriji “Nadežda Petrović”

post-title


U organizaciji Filmskog Centra Srbije i DOK Srbija, a u okviru programa Dan domaćeg filma, u četvrtak 29. novembra, održaće se projekcije domaćih dokumentarnih filmova u trinaest gradova Srbije.

U Galeriji “Nadežda Petrović” u Čačku biće prikazan dokumentarni film “Vodič kroz crnu rupu” reditelja Aleksandra Nikolića i Zlatka Pranjića. Ulaz na projekciju koja počinje u 20 časova je besplatan.

VODIČ KROZ CRNU RUPU (Velika Britanija, Srbija, Bosna,Hrvatska, 2017, 74 minuta)

Boem sa Portobelo ulice sanja o povratku u rodnu Bosnu. Ali, suočava se sa nepremostivom preprekom – sobom samim. Sule je bosanski umetnik koji već četrdeset godina živi u Londonu. Nezadovoljan svojim životom, uzrok svih problema vidi u imigrantskoj sudbini, živeći u idiličnim uspomenama svoje voljene Banja Luke. Ogrezao u loše životne navike, Sule dobija poslednju šansu za preokret kada ga bosanska ambasada u Londonu poziva da izloži seriju svojih slika pod nazivom „Vodič kroz crnu rupu“. Sule u tome ne vidi samo priliku da zaradi novac kako bi otišao kući, već i šansu da povrati ugled i uspostavi vezu sa sinovima… Hoće li Sule završiti svoje slike na vreme? I da li je rodni kraj to za čim on istinski žudi?

Dirljiva priča o usamljenosti, propuštenim prilikama i egzistencijalnim strahovima.



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar