Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Ognjen Mićović potpisao za KK Borac

post-title


KK Borac nastavlja sa starom i proverenom politikom sklapanja saradnje sa igračima koji su ponikli u Borcu. Ovog puta ugovor je potpisan sa osamnaestogodišnjim Ognjenom Mićovićem, mladim igračem kluba iz grada na Moravi. Njegove fenomenalne partije u juniorskom timu Borca nisu promakle upravi i stručnom štabu prvog tima. Nema sumnje, to što je Ognjen Mićović stavio svoj potpis ogromna je dobit za budućnost čačanskog tima.

Sigurno je da će u narednim godinama čačanska publika imati priliku da uživa u njegovim sjajnim igrama. Nije preterano reći još i to da je on možda i najbolji mladi organizator igre u Srbiji, što govore i statistički parametri. Naime, nakon sedam odigranih kola Ognjen Mićović je najbolji igrač Roda Juniorske lige Srbije, gde je uspeo da sakupi čak 194 indeksna poena. Ognjen Mićović je prve košarkaške korake napravio u svom rodnom gradu gde je igrao za Mladost i Borac.

"Košarku sam počeo da igram u KK Mladost iz Čačka, a kasnije sam prešao u Borac. Nakon toga, odlazim u Beograd, gde sam nastupao za Zemun, Žarkovo, a jedno vreme sam proveo u Partizanu. Sada sam ponovo u rodnom gradu, i smatram da sam napravio najbolji izbor. Čačak je grad košarke, i sećam se da sam od detinjstva gledao utakmice prvog tima. Takođe, mnogo vremena sam proveo u dvorani kraj Morave", reči su novog prvotimca Borca. Mladi Mićović je skrenuo pažnju na sebe maestralnim partijama u dresu juniorskog tima Borca.

"Čelnici kluba su mi ukazali veliko poverenje. Potpisao sam prvi profesionalni ugovor na tri godine, i verujem da je to pravi pogodak. Polako se privikavam na prvi tim. Stariji igrači su me lepo prihvatili, dobro se odnose prema meni i daju mi kvalitetne savete. Takođe, od kada sam se priključio seniorima trener Arsić mi je dao puno korisnih sugestija", dodao je Ognjen Mićović. Trener Borca Jovica Arsić smatra da je ovo samo logičan sled događaja i dobra stvar za klub.

"Ognjen Mićović je u dosadašnjem delu juniorske lige pokazao da poseduje kvalitet i veliki talenat. Reč je o mladom i perspektivnom igraču. Ima samo 18 godina, tako da je bilo logično i potpuno normalno da je sklopljen ugovor sa njim. Smatram da je to pravi potez kluba. On već neko vreme trenira sa prvim timom. Verujem da će se ubrzo ukazati šansa da nastupi pred čačanskom publikom kao prvotimac, jer ljudi nisu imali priliku da ga do sada gledaju, osim možda poneki u juniorskom sastavu", reči su stratega Arsića.

Direktor Marko Ivanović naglašava da Borac i dalje vodi politiku sklapanja ugovora sa mladim igračima iz Borčevog pogona.

"Klub nastavlja da sklapa saradnju sa mladim i talentovanim igračima iz juniorskih selekcija. Drago mi je što mogu da kažem da je Ognjen Mićović potpisao ugovor na tri godine. Verujem da je prepoznao Borac kao dobru sredinu za svoj dalji košarkaški razvoj. Siguran sam da će u predstojećem periodu on uspeti da se izbori za mesto standardnog prvotimca. On je mlad, talentovan, jedan od najdominantnijih plejmejkera trenutno u Srbiji. Takođe, motor je naše juniorske ekipe i njen najbolji igrač. Dodao bih još i to da smo Ognjena licencirali za oba takmičenja, ABA 2 i KLS ligu", izjavio je Marko Ivanović.



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar