Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



"Dan D" za Čačak 94 protiv Crnokose

post-title


U 9. kolu Prve muške regionalne lige – Zapad Čačak 94 imaće priliku da ukrsti barjak sa ekipom Crnokose iz Kosjerića (subota, 16:30).

Pomenuti timovi ove sezone imali su priliku da dva puta odmere snagu. Prvo je Čačak 94 trijumfovaro u okviru Kupa (105:98), da bi zatim Crnokosa na domaćem parketu drugi susret rešila u svoju korist rezultatom 95:82.

Nema sumnje, biće ovo jedan od najvažnijih, ako ne i susret odluke za čačanski tim. Naime, sastav Crnokose trenutno se nalazi na toliko željenoj četvrtoj poziciji, koja, uzgred budi rečeno, vodi u plej-of. Da ukratko podsetimo, četiri prvoplasirane ekipe iz grupa Zapad A i B se ukrštaju i odlučuju ko putuje u viši rang. Naravno, Čačak 94, poput još nekih ekipa, pikira na to četvrto mesto. Međutim, u toj luci trenutno je ukotvljena Crnokosa, koja Čačanima beži za dve pobede.

Zbog svega navedenog, imperativ pobede nalazi se na plećima izabranika Zorana Stefanovića. Iako su oslabljeni neigranjem nekih veoma bitnih igrača, u čačanskom timu veruju da mogu da se izbore sa nedaćama, i da ostanu u igri za kotu broj četiri.

Strateg Zoran Stefanović smatra da je utakmica sa Crnokosom poslednji voz za plej-of.

,,Ostaje žal što prethodni rezultati nisu onakvi kako smo se nadali da će biti. Bilo kako bilo, utakmica sa Crnokosom je poslednji voz za plej-of. Doduše, gledajući raspored, šanse još uvek nisu izgubljene“, izjavio je trener Stefanović.

Međutim, kormilar Čačka 94 veruje da je moguće izboriti se sa preprekama i na kraju izaći kao pobednik.

,,Veliki izazov je pred nama. Međutim, pristupamo utakmic protiv Crnokose na pravi način. U ovom susretu bićemo slabiji zbog neigranja kapitena Nebojše Zimonjića i Momčila Azanjca. Što se tiče ostalih, oni marljivo treniraju i spremaju se za okršaj. Imamo ogroman motiv da pobedimo. Spremamo se cele nedelje, a takođe smo analizirali protivnika, koji je nedavno promenio trenera. Nema sumnje, oba tima će žarko želeti pobedu”, dodao je Stefanović.

Jedan od najiskusnijih u čačanskom sastavu Filip Pajević naglašava da se mora sprečiti šut Crnokose sa spoljnih linija.

,,Nakon poraza od Priboja raste značaj utakmice protiv Crnokose. Sada je biti ili ne biti za naš tim. Sa ekipom iz Kosjerića se poznajemo jako dobro. Igra veoma brzo, bez klasičnog centra, i dosta šutira za tri poena. Recimo, u meču Kupa ubacila nam je oko 15 trojki. To moramo sprečiti u narednom susretu“, rekao je igrač Čačka 94.

Korpulentni košarkaš još je dodao.

,,Čitave nedelje vredno radimo. Verujem da ćemo biti spremni za meč sa Crnokosom, a nadam se da ćemo iz njega izaći kao pobednici“, završio je Filip Pajević. Kao što je poznato, i ovaj meč biće odigran bez prisustva publike, a u skladu sa odlukom Saveza.



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar