Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Rutinska pobeda Borca u susretu sa Beovukom

post-title


Borac je u dvorani kraj Morave opravdao ulogu apsolutnog favorita, i sa nešto podmlađenim sastavom je ubedljivo savladao Beovuk rezultatom 103:66.

Ujednačenih snaga i istog motiva ušle su ekipe u meč. Dosta grešaka i nepotrebnih šuteva bilo je na obe strane. Međutim, nakon dva minuta prvi je led probio Majstorović. Od tog trenutka koševi su se ređali kao na traci. Domaćin je imao inicijativu, koju je zahvaljujući jakoj odbrani uspeo da materijalizuje. Prvo je sprečio nastojanje gostiju da drže priključak, pa je sa par dobrih napada prednost povisio na velikih +19 (29:10). Naročito se u rešetanju protivnika isticao Kočović, koji je ubacio 10 poena.

Beovuk je drugu deonicu otvorio pogotkom za tri, tek da pokaže da postoji na terenu.

Ali odmah Gavrilović odgovara sjajnim zakucavanjem, podigavši vođstvo na maksimalnih 20 (33:13). Beovuk je delovao potpuno dezorjentisano, i samo povremeno je uspevao da uradi nešto konkretno pod obručem Borca. Ali kako su ti svetli minuti bili sporadični, Čačani su iskusno sačuvali dvocifrenu prednost do velikog odmora. Čak su je u jednom momentu uvećali na 23 koša (48:25).

Čitavo drugo poluvreme slika je i prilika dobrog dela prvog. Borac je nastavio da dirigentsku palicu drži u svojim rukama. A Beovuk nije tu mogao ništa suštinski da promeni. Imali su gosti trenutke dobre igre, ali isti nisu bili dovoljni da bi se ugrozila velika prednost Borca, koja je u jednom momentu dostigla kotu 40 (101:61). Uprkos promenama u timu, Čačani nisu dozvolili nikakvo iznenađenje. Rutinski su odradili meč protiv Beovuka, a zahvaljujući pobedi su ostali u samom vrhu KLS lige.

Takođe, treba dodati i to da je zbog očite dominacije trener Arsić pružio šansu mladim košarkašima Srđanu Krsmanoviću i Ognjenu Mićoviću, kojima je ovo bio seniorski debi u dresu Borca.



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar