Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



ABA 2: Borac nastavlja poteru za plej-ofom, Rogaška sledeći rival

post-title


Nakon pauze nastavlja se borba u regionalnoj ABA 2 ligi. Sledeći protivnik košarkašima iz grada na Moravi biće slovenačka Rogaška (četvrtak, 20 časova).

Čačani su za ovaj meč napravili sjajnu uvertiru u ponedeljak veče. Naime, prilično lako i ubedljivo su savladali ekipu Beovuka u okviru KLS lige (103:66). Ta maestralna partija može biti primer po kome igrači Borca treba da igraju i u naredim izazovima.

Sada im u goste dolazi Rogaška, sastav koji je u dosadašnjem delu lige ostvario skor od četiri pobede i pet poraza, baš kao čačanski tim. Uzimajući to u obzir, valja očekivati okršaj dve prilično ravnopravne ekipe. Ipak, imajući u vidu da se meč igra u dvorani kraj Morave, Borcu treba dati ulogu favorita.

Strateg Jovica Arsić naglašava da je forma Borca u usponu u minulom periodu.

,,Utakmica protiv Rogaške biće kao svaka druga u ABA 2 ligi. Moramo da branimo domaći teren i da odigramo najbolje što možemo. Nema lakih mečeva, liga je jača nego prošle godine, ali mislim da smo u poslednjih mesec dana uspeli da podignemo formu. Očekujem da ćemo biti bolji nego u prethodnom periodu i da ćemo pobediti. Dobrim odnosom prema igri moramo zaslužiti nova dva boda u regionalnom takmičenju“, izjavio je Jovica Arsić.

Organizator igre Ilija Đoković smatra da jakom odbranom Borac može do trijumfa.

,,Utakmica protiv Beovuka bila je lepa uvertira za duel sa Rogaškom. To je jedna dobra ekipa, sigurno je da će doći motivisana da proba da uzme dva boda u Čačku. Ali mislim da kvalitetnom igrom i jakom odbranom možemo doći do važne pobede“, rekao je reprezentativac Srbije i još dodao.

,,Želeo bih da pozovem publiku da dođe u što većem broju i da nas podrži. Nešto su naši navijači zatajili u poslednje vreme“, završio je Ilija Đoković.



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar