Čačak će od 10. do 14. decembra biti domaćin republičkog školskog prvenstva u futsalu. Na ovom masovnom školskom takmičenju će učestvovati 450 učenika iz 32 osnovne i srednje škole sa teritorije Republike Srbije. Završno takmičenje u jednoj od najpopularnijih sportskih grana školskog sporta će se odvijati u sportskoj dvorani Mladost, kao i Sali Osnovne škole Preljina, a svi učesnici će biti smešteni u hotelu ’’Livade’’ u Preljini.

’’Savez za školski sport Srbije je ukazao veliko poverenje našem gradu kada je odlučio da se republičko prvenstvo u futsalu održi ovde. Broj ekipa i učesnika dovoljno govori o kakvom takmičenju je reč. Sve ekipe koje učestvuju su plasman izborile pobedama na opštinskim, okružnim i međuokružnim prvenstvima. Veliku pomoć u organizaciji imamo od grada Čačka i Sportski centar Mladost. Naravno da su i ostale sportske strukture uključene u samu organizaciju i iskreno se nadam da ćemo biti dobri domaćini i da ćemo naš grad predstaviti u lepom svetlu’’ – rekao je koordinator za školski sport Branislav Damnjanovski.

Ekipe su svrstane u četiri kategorije u kojima je po osam timova. Osnovci pioniri i pionirke, kao i srednjoškolci omladinci i omladinke će se boriti za titulu prvaka Srbije. Najuspešnije ekipe u kategorijama omaldinaca i omladinki će izboriti plasman na Svetsko školsko prvenstvo u futsalu. Boje našeg grada na ovom takmičenju će braniti pioniri OŠ ’’Dragiša Mišović’’ koji su se plasirali na završno takmičenje.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here