Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Ljubić kej - razvoj grada na levoj obali Morave

post-title


Saopštenje Saveta Mesne zajednice Ljubić kej, Neformalnog udruženja građana keja i Udruženja Poplavljeni 1965 i 2014 prenosimo u celosti:

- Ljubić kej, kako i sam naziv kaže, je deo grada na samoj obali Zapadne Morave. Takav položaj na obali reke pruža veliku priliku da bude i najlepši deo grada Čačka, koji mora biti mesto svakodnevnih šetnji svih građana, kutak za okupljanja, park za igru dece, atrakcija gde bi turisti koji posete naš grad obavezno morali svratiti, deo grada o kome svi pričaju, kome se svi dive i kome svi zavide. Ali da li je tako?

Decenijama ovaj deo grada bio je na marginama razvoja i opremanja. Mnogo vremena ni jedan dinar nije uložen u njegovu izgradnju i razvoj, tako da danas itekako zaostajemo za Alvadžinicom, Avenijom, pa čak i za Atenicom (sportska hala, škola, crkva). Ali došlo je vreme da se ta nepravda ispravi.

Želja građana Ljubić keja da srede ovaj deo grada uticala je da se neke stvari pomere sa mrtve tačke. Velikim trudom i zalaganjem pojedinih građana, udruženja i naravno Saveta mesne zajednice Ljubić kej, iako stidljivo, prvi koraci se već vide: izgradnja dečijeg igrališta, rekonstrukcija parkirališta u Knićaninovoj ulici, uređenje plaže i kupališta, nove svetiljke na pešačkom mostu i brani, novi drvoredi itd. Iako mali, ovi potezi daju nam nadu, da će u sledećim godinama ovaj deo grada biti mnogo više u fokusu i da će planovima o infrastrukturalnim investicijama, ovaj deo grada biti na jednom od prvih mesta u daljem razvoju grada.

Potencijal je ogroman, ideje ostvarljive, želje možda i prevelike. Ali sve ima svoj smisao. Uređenjem Ljubić keja dobijaju svi. Građani najlepši deo grada, na ponos svih nas, grad povećane prihode kroz turističku ponudu i veću vrednost imovine, a privrednici mesto u gradu gde mogu investirati u nove poslovne objekte.

Zato koristimo ovu priliku da se zahvalimo svima onima koji svojim radom i delovanjem daju svoj doprinos našoj ideji, našoj želji da Ljubić kej bude ono što i zaslužuje, u nadi da će i u narednim godinama doći do realizacije svih onih ideja koje smo mi zamislili i na koje ukazujemo: izmeštanje neuglednih privremenih objekata koji ruže Ljubić kej, uređenje bedema, izgradnja crpne stanice na Moravcu, novi dom zdravlja, uređenje postojećih i izgradnja novih parking mesta, uređenje autobuskih i taksi stajališta, rekonstrukcija pešačkog mosta i sportskih terena, zacevljivanje kanala i izgradnja pešačke zone pored njega, trajno rešavanje puta i fekalne kanalizacije u naselju Suva Morava, postavljanje podzemnih kontejnera, uređenje javnih zelenih površina, rešavanje raskrsnice u ulici Vidosava Kolakovića (na Suvom bregu)…

U veri da će nam svi dobronamerni građani, a naročito čelnici grada pomoći, poštujemo ono što je urađeno u proteklom periodu u nadi da će preostali zahtevi i želje biti rešeni u narednom periodu.

ZA LEPŠI, BOLjI I UREĐENIJI LjUBIĆ KEJ!



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar