Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Gornji Milanovac: Nov asfalt za Železničku ulicu

post-title


Građevinska firma iz Valjeva „Dis niskogradnja“ počela je sa asfaltiranjem 365 metara Železničke ulice u Gornjem Milanovcu.

Dejan Kovačević, predsednik opštine izašao je na teren i obišao ove radove.

- Radovi u Železničkoj ulici ulaze u završnu fazu, danas i sutra ćemo završiti kompletno asfaltiranje. Kada ovde završimo, prelazimo u ulicu Miloša Velikog. Za asfaltiranje ove dve ulice opština Gornji Milanovac je izdvojila 11,5 miliona dinara.

Dodao je i da se rekonstrukcijom Železničke ulice od kompanije „Zvezda Helios“ do „Ideje“ završava samo prva faza radova.

- U drugoj fazi u narednoj godini radićemo kružni tok koji treba da pokupi sav saobraćaj koji dolazi sa magistralnog puta i iz naselja Lunjevica. Takođe, nastavićemo radove i na drugom kraku Železničke ulice koji izlazi na ulicu Kneza Aleksandra.

Kovačević je podsetio da je u prethodnom periodu završena rekonstrukcija ulice Dragiše Nikolića koju je opština radila zajedno sa Ministarstvom privrede i da su radovi na ovoj ulici koštali nešto preko 20 miliona dinara.

- Ove godine smo u gradu uložili preko 30 miliona u ove tri ulice. Nastavljamo sa planom asfaltiranja i rekonstrukcijom svih ulica u gradu. Za narednu godinu ćemo napraviti plan rada. Najbitnija nam je ulica Nikole Lunjevice, sa čijom rekonstrukcijom počinjemo već u prvoj polovini naredne godine.

Predsednik je izjavio da je budžetom za narednu godinu predviđeno 300 miliona dinara za asfaltiranje gradskih ulica i da je to deset puta više nego što je bilo planirano za ovu godinu.

- Plan za lokalne i nekategorisane puteve ostaje isti, tako da ćemo i u sledećoj godini imati preko trideset putnih pravaca koje ćemo raditi na seoskom području.

Najavio je da će opština Gornji Milanovac u narednom periodu biti jedno pravo gradilište u narednoj godini.

- Dolaze nam razne kompanije sa direktnim stranim investicijama. Gradi se tržni centar koji je slovenačka investicija, upravo jutros je izdata građevinska dozvola za Lidl koji počinje izgradnju svog objekta.

Kovačević je zaključio da će da će imati dosta lepih vesti za naše sugrađane u idućoj godini kada je reč o infrastrukturnim radovima i investicijama.



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar