Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Čačak 94 nastavlja putešestvije ka koti broj četiri

post-title


U okviru 10. kola Prve muške regionalne lige – Zapad B ekipa Čačka 94 putuje na megdan Radničkom iz Valjeva (subota, 20 časova).

Ovaj meč dolazi nakon važne pobede tima iz Čačka u minulom kolu protiv Crnokose (88:76). U toj partiji, možda i najboljoj čitave sezone, izabranici Zorana Stefanovića produžili su nadu da mogu zauzeti četvrto mesto i obezbediti igranje u plej-ofu.

Međutim, da bi san bio ostvaren, neophodno je nastaviti pobednički niz. A prilika za to biće već u subotu protiv Radničkog. Čačak 94 je ove sezone već jednom uzeo meru Valjevcima. Naime, u gradu na Moravi je kao domaćin slavio rezultatom 91:81. Ukoliko se ponovi igra iz tog meča, valja očekivati novi trijumf. Šansa za to trenutno deluje veoma izgledno, jer je Radnički za sada upisao svega jednu pobedu, i nalazi se na neslavnom poslednjem mestu. Trener Čačka 94 Zoran Stefanović veruje da njegova ekipa može do pobede u Valjevu.

,,Izašli smo iz teškog perioda u kom smo bili bez Azanjca, veoma važnog igrača u našem sastavu. Takođe, u poslednje dve utakmice nismo imali podršku publike. U timu postoje pozitivne vibracije nakon pobede nad Crnokosom. Tim trijumfom smo produžili nadu da se možemo plasirati u plej-of. U narednom meču protiv Radničkog bićemo jači za pomenutog Azanjca. Dodao bih i to da je ekipa iz Valjeva do sada zabeležila svega jednu pobedu, tako da je očito da je slabija od nas. Pokušaćemo da iskoristimo dobar ritam u kom se nalazimo kako bismo upisali značajnu pobedu na strani“, izjavio je Stefanović.

Iskusni centar čačanske ekipe Momčilo Azanjac smatra da je naredni duel prekretnica u ligi.

,,Pred nama je jedna od najbitnijih utakmica u sezoni. Pobeda nad Crnokosom produžila nam je nadu da možemo do toliko željenog četvrtog mesta, koje bi nas odvelo u plej-of. Smatram da je meč u Valjevu možda i prekretnica u ligi“, rekao je Azanjac.

Igrač Čačka 94 se dotakao malo ekipe iz Valjeva.

,,Radnički je trenutno jedan od najslabijih timova u grupi. Ali to ne mora ništa da znači. Moramo biti maksimalno koncentrisani na ovom gostovanju, jer samo tako možemo zabeležiti dva veoma značajna boda. Jeste da smo oslabljeni neigranjem Miljana Radisavljevića i Nebojše Zimonjića, ali bez obzira na te nedaće postoji imperativ pobede”, zaključio je Momčilo Azanjac.



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar