Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Radnicima "Milana Blagojevića” 13. i 14. plata

post-title


Radnici preduzeća "Milan Blagojević - Namenska" iz Lučana kod Čačka krajem godine dobiće po 60.000 dinara, dok će odmah po završnom računu fabrike njima biti isplaćena još jedna plata. Tako će zaposleni ove vojne kompanije dobiti i 13. i 14. platu, i to na osnovu dobiti u tekućoj godini.

Ovo je najavio generalni direktor fabrike pukovnik Radoš Milovanović, napominjući da preduzeće iz godine u godinu beleži stalni rast prihoda, a 2017. i 2018. su godine sa najvećom dobiti u prethodne tri decenije.

[caption id="attachment_83654" align="aligncenter" width="796"] Radoš Milovanović, foto: V. Ilić[/caption]

- Prošle godine fabrika je ostvarila dobit od 13 miliona evra, dok će ove godine ona iznositi više od 10 miliona evra. Prosečan lični dohodak iznosi 72.000 dinara. Lični dohodak biće povećavan i već sledeće godine prosek će izlaziti na čak 85.000 dinara - kazao je Milovanović.

Fabrika trenutno zapošljava više od 1.300 radnika, a samo u poslednjih nekoliko meseci primljeno je više od 400 mladih ljudi.

- Naša fabrika spada u najvažniju proizvodnju u vojnoj industriji i svakako najuspešnije preduzeće namenske industrije. Preduzete su sve mere bezbednosti, jer se radi o veoma štetnoj i opasnoj proizvodnji i mala nepažnja nosi velike posledice. Vodimo računa o modernizovanju fabrike, uloženo je osam miliona evra u nove investicije u prethodnih godinu dana, našli smo i meru koju svi radnici poštuju, a to je uvođenje video-nadzora - rekao je Milovanović.

IZVOZ

MB "Namenska" oko 40 odsto proizvedenog programa zadržava na domaćem tržištu dok ostatak ide u izvoz u skoro sve zemlje evropske zajednice, kao i širom sveta, uz punu podršku Vlade Srbije.



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar