Milija Radović (21) poginuo je, u lovu, u nedelju po podne pod još nerazjašnjenim okolnostima, u ataru dragačevskog sela Kaona. Istraga bi trebalo da utvrdi da li je mladić nastradao od zalutalog metka, ili je reč o slučajnom samoupucavanju.

foto: Privatna arhiva

Milija je u nedelju otišao u lov sa nekoliko svojih prijatelja i komšija. Prilikom povratka kući, pozvanio mu je mobilni telefon, pozvao ga je otac Branimir.

– Kako sam čuo, dok je pričao sa ocem, odjednom je povikao: “Upomoć”, i to ponovio tri puta. Čuo se i pucanj. Sve se to događalo na oko 300 metara od njegove kuće. Brzo su ga pronašli i pozvali Hitnu pomoć – ispričao je Mićo Rajović, predsednik MZ Kaona, koji je šokiran vešću o tragediji u njegovom selu.

Kada su došli do Milije, on je već izgubio dosta krvi. Pretpostavlja se da se mladić okliznuo, te da je puška prilikom pada slučajno opalila i da je sam sebe upucao, a da ga je puščano zrno pogodilo u trbušnu aortu zbog čega je iskrvario.

To, međutim, tek treba da potvrdi istraga, a nadležno tužilaštvo naložilo je obdukciju, koja će otkriti sve detalje nesreće.

Iako bez svesti, Milija je u prvom trenutku davao znakove života, ali je po prijemu u Dom zdravlja u Guči podlegao povredama, i pored velikih napora lekara da ga spasu.

Po dolasku policije, naređeno je da se od svih lovaca, koji su toga dana bili u lovu, oduzmu puške, kako bi se sa sigurnošću moglo utvrditi da neko slučajno nije opalio i da je puščano zrno pogodilo Miliju. Ipak, meštani Kaone, kao i sami lovci, pričaju da u nedelju niko od njih nije opalio nijedan metak.

Milija je živeo sa ocem Branimirom, majkom Zoricom i sestrom, dok mu je starija sestra udata.

U kući Radovića u ponedeljak muk i neverica, jer niko od članova porodice još nije mogao da poveruje da njihovog mezimca više nema. Rodbina, prijatelji i komšije su izjavljivali saučešće, dok će Miliju na večni počinak ispratiti u utorak u 12 časova na seoskom groblju.

“Voleo je život”

Brat je studirao prava u Kragujevcu… Bio je divan dečko, imao je puno prijatelja, voleo je život. Nesreća ga nam uze… Ne znam, nemam reči, niti znam kako će majka i otac ovo da prežive… – kaže Milijina starija sestra Sanja.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here