U sali Doma kulture u Guči sinoć je, uoči nedeljnih lokalnih izbora u opštini Lučani, održana završna konvencija Saveza za Srbiju (SZS) “Savez za Dragačevo – Milan Radičević”.

Nosilac liste Milan Radičević izjavio je da je želja svih kandidata za odbornike na toj listi da opština otkupljuje napuštena seoska domaćinstva i dodeljuje mladima za započinjanje proizvodnje.

– Želimo da subvencionišemo PDV za kupovinu opreme za poljoprivredu i sadnog materijala. Da deca iz siromašnijih porodica imaju besplatne udžbenike, a svako drugo dete besplatan vrtić. Da povećamo naknadu za rađanje dece – rekao je Radičević.

Jedan od osnivača SzS Dragan Đilas, navedno je u saopštenju, zahvalio se supruzi Milana Radičević što podržava svoj supruga i naglasio da bez žena nema promena u Srbiji. On je rekao da je Srbiji potrebno da Guča živi 365 dana godišnje, a ne samo sedam, i da su potrebni ljudi koji će, kako je kazao, zaustaviti prodaju namenske industrije i da treba ulagati u tu kompaniju.

Predsednik Dveri Boško Obradović podsetio je sve da se nalaze u kraju koji je najviše dao junaka u Velikom ratu.

– Mi smo ovde došli da pokažemo da smo i mi kao i oni slobodni ljudi, i da, baš kao i oni u Goračićkoj buni, ne damo opštinski pečat – rekao je Obradović.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here