Članovi gradskog veća na današnjoj sednici doneli su jednoglasnu odluku o osnivanju Gradskog pozorišta.

– Danas smo na sednici Gradskog veća jednoglasno podržali Odluku o osnivanju nove ustanove kulture, „GRADSKO POZORIŠTE ČAČAK„ Čačak. Nacrtom budžeta za 2019. opredelili smo 3.000.000,00 dinara za rad ustanove koja će svoje aktivnosti realizovati u novoj zgradi biblioteke. Bratislav Janković biće vršioc dužnosti predsednika UO, istakao je Dušan Radojević.

– Nakon rekonstrukcije Doma vojske za potrebe Gradske biblioteke i opremanja iste otišli smo korak dalje u stvaranju nove kulturne ponude u našem gradu, ističe Radojević.

– Ideja je potekla od tima mladih glumaca koji su opravdali naše poverenje. Nakon predstave “Triptih o radnicima” jasno je bilo da zaslužuju podršku grada u njihovoj nameri, dodao je Radojević.

Premijera predstave “Triptih o radnicima” izvedena je početkom oktobra, u rekonstruisanoj sali KUD-a “Dule Milosavljević – Žele” uz ovacije svih prisutnih. Repriza predstave bila je izvedena na velikoj sceni Doma kulture krajem oktobra.

Predstava je sastavaljena od tri jednočinke. Autori teksta su mladi pisci: Sara Radojković, Tijana Grumić i Strahinja Madžarević. Režiser je Jug Đorđević, a uloge su tumačili Aleksandar Đinđić, Ivana Terzić, kao i Una Đelošević i Bratislav Janković. Producent predstave je Ikonija Jeftić, a kostimograf Marija Nikolić.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here