Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



U petak otvaranje izložbe Akvizicije II / 2015 – 2017.

post-title


U umetničkoj galeriji „Nadežda Petrović“ u Čačku, u petak 14. decembra u 19 časova biće otvorena izložba Akvizicije II / 2015 – 2017. koja se održava u okviru proslave Dana grada Čačka.

U protekle tri godine zbirni fond Galerije je značajno uvećan putem otkupa eksponata po konkursu Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije, kao i poklonima samih autora, darodavaca, te i kolekcionara.

S obzirom na broj umetničkih dela, njihov višemedijski karakter, tematsku i stilsku raznorodnost, izložba Akvizicije se realizuje kroz nekoliko delova, kako bi se omogućilo preglednije sagledavanje pojava i izraza pribavljenih radova i njihovih autora.

Na izložbi Akvizicije II /2015 – 2017, zastupljeno je 10 umetnika čiji radovi pripadaju zbirkama: Nadežda i savremenici (radovi Ljubomira Ivanovića), Crteži i karikature Pjera Križanića i Savremena umetnost (radovi - Nebojše Bežanića, Maria Leona Bralića, Dragane Žarevac, Siniše Ilića, Irene Kelečević, Milorada Mladenovića, Milivoja Miška Pavlovića i Ane Prodanović).

Tokom trajanja izložbe u okviru pratećeg programa biće realizovani razgovori sa umetnicima. U subotu 15. decembra, u 13 časova, održaće se prvi u nizu razgovora sa umetnikom Sinišom Ilićem, čiji je rad „Strategija, raskadrirani dokument o izvesnosti današnjice“ nagrađen na 27. Memorijalu Nadežde Petrović (2014) i tim povodom je otkupljen 2017. godine.



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar