Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



KARTICE "CENA MINUS ZA 3+“ U GORNJEM MILANOVCU: Podrška porodicama sa troje i više dece

post-title


Opština Gornji Milanovac preuzela je korak ka pristupanju društvu lokalnih samouprava, organizacija, privrednika, sportskih kolektiva i drugih pojedinaca koji podržavaju Pokret za decu „3+“. Na juče održanoj sednici Opštinskog veća usvojen je predlog ove Odluke, koja će se naći na dnevnom redu sledećeg zasedanja Skupštine opštine, nakon čega se kreće u realizaciju ovog projekta na teritoriji opštine Gornji Milanovac.

Pokret „3+“ je idejni tvorac kartice „Cena minus za 3+“ koja glasi na majku koja ima troje ili više dece i na osnovu koje se ostvaruju brojni popusti u različitim pravnim subjektima na teritoriji naše zemlje. Ova inicijativa prepoznata je kao primer dobre prakse od strane Koordinacionog tela za rodnu ravnopravnost i Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Republike Srbije. Procenjuje se da u Republici Srbiji postoji oko 138.000 porodica sa troje i više dece.

Članstvom u Udruženju porodicama sa troje i više dece sa prebivalištem na teritoriji opštine Gornji Milanovac omogućilo bi se da ostvare određene olakšice pri kupovini roba i plaćanju usluga u privrednim subjektima na teritoriji Republike Srbije, korišćenjem kartica „Tri plus“ koje ovo udruženje obezbeđuje i promoviše. Opština Gornji Milanovac preuzela je na sebe obavezu plaćanja članarine za sve članove ovog pokreta. Takođe, opština bi obezbedila i kartice „3+“ svim porodicama sa troje ili više dece sa prebivalištem na teritoriji opštine Gornji Milanovac, pod uslovom da je bar jedno od dece maloletno. Kartica korisnicima omogućava popust pri plaćanju roba i usluga kod privrednih subjekata koji su podržali projekat „TRI plus cene minus“ na teritoriji cele Republike Srbije kao i kod svih budućih subjekata koji se tokom važenja kartice uključe u krug onih koji podržavaju akciju i potpišu ugovor sa Udruženjem „Pokret za decu 3+“. Ove kartice je potrebno obnoviti nakon godinu dana.

Predsednik opštine Gornji Milanovac Dejan Kovačević pozvao je milanovačke privrednike, javna preduzeća i ustanove, kao i sportske klubove sa teritorije opštine Gornji Milanovac da svojim doprinosom daju podršku ovoj akciji i pokažu dobru volju da se svi zajedno kao

društvo mobilišemo u cilju pomoći višečlanim porodicama koje su nosioci demografskog razvoja naše opštine i države.



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar