Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Čačak 94 nastavlja borbu za plej-of, sledi okršaj sa Studentom

post-title


U 11. kolu Prve muške regionalne lige – Zapad B košarkaši Čačka 94 ugostiće ekipu Student iz Bajine Bašte (subota, 18:30, SC Mladost Atenica).

Čačanski tim ovaj duel dočekuje u veoma pogodnom trenutku, jer je uspeo da veže dve veoma značajne pobede. Prvo je kod kuće savladao Crnokosu (88:76), da bi zatim u prošlom kolu na gostovanju pobedio i Radnički u Valjevu (80:55). Tim trijumfima izabranici Zorana Stefanovića pokazali su ogromnu želju da se nađu među četiri najbolje ekipe u grupi B.

Razume se, ništa još uvek nije gotovo, jer ima još dosta da se igra. Međutim, o svakoj narednoj utakmici mora se razmišljati kao o najvažnijoj, ukoliko Čačak 94 želi da ostvari svoj primarni ovosezonski cilj. Razlog više za rečeno jeste podatak da još dva tima, a reč je o Zlataru i Crnokosi, imaju isti broj pobeda kao i Čačani.

Povrh svega, Čačak 94 ima još jedan veliki motiv da trijumfuje u narednom susretu, jer je Student veliki dužnik Čačanima još iz prvog dela lige. Naime, tada je kao domaćin slavio u Bajinoj Bašti, i to nakon produžetka, sa svega pola koša razlike. Naravno, sastav iz Čačka je spreman da se revanšira na adekvatan način.

Košgeter čačanske ekipe Filip Dedijer veruje da je njegov tim napravio važan iskorak ka plej-ofu.

,,Potrebno je nastaviti pobednički niz započet pre dve runde. Vezane pobede veoma su značile za našu ekipu, bez obzira da li ćemo igrati plej-of ili plej-aut. Odradili smo dobar posao, ali je potrebno isti nastaviti i u narednom periodu. Na ruku nam idu i rezultati nekih drugih ekipa. Sve u svemu, sada je daleko izglednije da zauzmemo to četvrto mesto, koje nam je i bilo glavni cilj na početku lige“, rekao je igrač Čačka 94.

Prekaljeni košarkaš smatra da jedino pobeda protiv Studenta može doći u obzir.

,,Nema kalkulacija, moramo pobediti Student. Takođe, ta ekipa nam je dužnik iz prvog dela lige. Tada su nas posle produžetka savladali sa svega pola koša, što smatram da nije bila zaslužena pobeda“, izjavio je Dedijer, još dodavši.

,,Pozvao bih publiku da na utakmicu dođe u što većem broju. Posle zabrane od dve utakmice bez navijača lepo je što ćemo ponovo imati podršku sa tribina“, zaključio je Filip Dedijer.



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar