Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Đorđe Majstorović pred Tamiš: Dobrom odbranom do pobede

post-title


U okviru 13. kola KLS lige košarkaši Borca će na svom parketu dočekati pančevački Tamiš (subota, 19 časova).

Ovaj meč Čačanima dolazi nakon poraza u ABA 2 ligi na gostovanju u Nikšiću. Tako je Borac prekinuo seriju od tri vezana trijumfa u regionalnom takmičenju. Bilo kako bilo, taj duel sa Sutjeskom mora biti stavljen u fioku, a sva koncentracija usmerena ka KLS ligi.

U naredna tri dana Borac će odigrati dva duela u domaćem šampionatu, a prvi na redu je protiv ekipe Tamiša. Tim iz Banata je u dosadašnjem delu lige pokazao zavidan nivo košarkaškog znanja. Ostvario je sedam pobeda, uz pet poraza, tako da neće biti ni malo lak rival. Ipak, Čačani su favoriti protiv svakog tima, naročito kada igraju u dvorani kraj Morave. Nema sumnje, tako će biti i ovog puta. Sve u svemu, sem pobede Borca sve drugo bilo bi veliko iznenađenje.

Član stručnog štaba Miroslav Milić ima pozitivno mišljenje o ekipi Tamiša. Bez obzira na to, ističe da se Borac mora zadržati u vrhu lige.

,,U naredna četiri dana odigraćemo dve utakmice KLS lige. Prva na redu je protiv Tamiša. To je ekipa koja nije bitnije promenila svoj roster, tako da ih dobro poznajemo. Reč je o disciplinovanoj ekipi, koju trener Jovičić vodi duži niz godina. Sigurno je da nam neće biti lako. Tamiš je tvrd orah, i predstavlja pretedenta za plasman među osam najboljih ekipa. Biće ovo zahtevan meč, naročito posle poraza u Nikšiću i dugog puta. Bez obzira na to, nemamo pravo na kiks, već moramo pobediti, kako bismo ostali najozbiljniji kandidat za neko od prva dva mesta u ligi“, izjavio je Miroslav Milić.

Iskusni centar čačanskog tima Đorđe Majstorović smatra da se dobrom odbranom može doći do pobede.

,,Što se tiče utakmice protiv Tamiša, moramo biti maksimalno fokusirani. To je napadački kvalitetna ekipa, talentovana, tako da je opšte mišljenje u timu da samo dobrom odbranom možemo da se odupremo njihovim napadima. Samo tako možemo izvući pobedu, koja nam je neophodna jer igramo na domaćem terenu, gde uvek važimo za favorita“, reči su Đorđa Majstorovića.



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar