Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Novogodišnji koktel za milanovačke privrednike

post-title


Na sada već tradicionalnom koktelu koji Predsednik opštine Gornji Milanovac Dejan Kovačević organizuje, prisustvovalo je preko osamdeset lokalnik predstavnika kompanija i preduzeća. Prisutni privrednici imali su priliku da u potpunosti budu informisani o rezultatima opštinskog rukovodstva u ovoj godini ali i o planovima za 2019. godinu.

- Za sledeću godinu planirali smo da se zadužimo za infrastruktrune projekte. Trista miliona dinara je planirano zaduživanje kod poslovnih banaka isključivo za rehabilitaciju i izgradnju ulica u gradu, obzirom da je grad zapostavljen i da u zadnjim godinama nisu bila adekvatna ulaganja u gradu. Većina ulica nije u najboljen stanju i mi ćemo tih 300.000.000 dinara što bolje iskoristiti, da se što više ulica rehabilituje. Odobrenje za zaduživanje je dobijeno od Ministarstva finansija Republike Srbije. Odobren nam je projekat za rekonstrukciju Osnovne škole Momčilo Nastasijević, vrednost radova iznosi 204.000.000 dinara. Trenutno nam je na usaglašavanju projekat za nastavak vodovoda ka Rudniku, a 200.000.000 dinara opredeljeno je preko Kancelarije za javna ulaganja u tu svrhu - istakao je predsednik.

Predsednik opštine najavio je i raspisivanje nabavke za izvođenje radova na rekonstrukciji Opšte bolnice, vrednost radova koji će se izvoditi u dve faze iznosi 1.500.000.000 dinara. U protekloj godini milanovački privrednici pokazali su da su itekako društveno odgovorni prema lokalnoj zajednici.

- Želim da vam se svima zahvalim prvenstveno zato što ste društveno odgovorni, zato što želite i volite da ova zajednica da Gornji Milanovac napreduje. Želim da zahvalim na nekoliko akcija koje ste uradili. Pomenuću samo nekolicinu, a vi cele godine svaki dan doprinosite. Kupovina aparata za bolnicu, nabavka automobila za Dom zdravlja, donacije koje ste davali PU Sunce i svim školama itd. Posebno želim da naglasim vašu predanost kada je u pitanju bila organizacija predavanje studentima i na tome da zahvalim i Klubu privrede naše opštine i učesnicima u tom predavanju. Želeo bih da istaknem i vaše učešće na donatorskom ručku. Prvi put je to ove godine organizovano na ovakav način i mislim da se pokazalo kao dobro - rekao je između ostalog predsednik Kovačević u svom obraćanju.

Ovim skupom obeležen je kraj jedne a početak nove radne godine ali i učvršćeni temelji za dalji razvoj Gornjeg Milanovca. Uz lične želje za sreću, zdravlje i uspeh u narednoj godini svim prisutnima i njihovim porodicama, predsednik je poželeo nastavak uspešne saradnje lokalne samouprave i milanovačke privrede i u godinama koje slede. Prijemu su prisustvovali i direktori javnih preduzeća i ustanova.



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar