Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Čačak 94 pojačan Đorđem Mićićem deklasirao Student

post-title


Čačak 94 opravdao je ulogu apsolutnog favorita. Na domaćem parketu održao je čas košarke ekipi Student, koju je savladao rezultatom 87:57 (27:9; 19:22; 16:10; 25:16). Najefikasniji u čačanskom sastavu bio je Filip Dedijer sa 23 poena. Dvocifreni kod domaćina bili su i Nemanja Vasilijević sa 14 i Đorđe Mićić sa 12 koševa.

Sam uvod meča protekao je u odmeravanju snaga rivala. Kao da su po hladnom decembarskom danu ruke igračima bile zaleđene. Međutim, prvi je led probio Vasilijević, i to pogotkom van linije 6,75. Nakon tog pogotka Čačak 94 vezuje još devet, tako da je na semaforu stajalo 12:0. Proteklo je više od četiri minuta pre nego što su gosti spustili loptu na dno mrežice. Na drugoj strani Čačani su nastavili da pune koš Studenta. U jednom momentu pobegli su rivalu na +18 (27:9). Dominacija domaćina u prvih 10 minuta bila je potpuna. U tom delu igre prve poene u dresu Čačaka upisao je i prekaljeni košarkaš Đorđe Mićić.

Kako je krenuo drugi kvartal, Čačak je nastavio da drži čas košarke ekipi iz Bajine Bašte. Razlika je sve vreme bila dvocifrena, tako da je kontrola bila potpuno u rukama igrača iz grada na Moravi. Vidno raspoloženi igrali su vrlo lepu košarku, što dobro oslikava i sjajno zakucavanje Dedijera. Student je samo na momente uspevao da napravi nešto korisno u napadu. Doduše, kako su igrali, rezultat po goste i nije bio poražavajuć. Deficit od 15 koševa na poluvremenu i nije bio ogroman, obzirom odnos snaga na parketu.

Drugo poluvreme otvorio je Mićić sjajnim prodorom i pogotkom. Čačak 94 je nastavio da dominira u svim segmentima igre. Najviša kota do koje se popeo bila je 23 (62:39). Igrao je pametno, bez nerezonskih poteza, zahvaljujući čemu je sve vreme imao odličan rezultat. Prosto rečeno, Student je bio samo nemi posmatrač odlične igre domaćina. Nikakve šanse nije imao. Egal u pojedinim trenucima bio je njihov maksimum.

Posledni deo utakmice trebalo je samo da pokaže sa kolikom će razlikom Čačak 94 da okonča susret. A iskusna i kvalitetna ekipa kakva je domaća to je uradila na pravi mogući način. Ni u jednom momentu gostima nije pružena nada da se nešto može promeniti. Bilo je jasno da će Čačak 94 lako odbraniti svoj parket. I fenomenalno zakucavanje Uroševića jasno pokazuje ko je bio glavni. Zbog očite premoći, trener Stefanović je svim igračima pružio priliku da osete žar borbe. Sve u svemu, bila je ovo nova, treća vezana pobeda čačanske ekipe, kojom je pomenuta ostala u trci za četvrto mesto koje vodi u plej-of.

Čačak 94: Branović 7, Jovanović 2, Urošević 2, Stanišić, Mićić 12, Azanjac 8, Dedijer 23, Vasilijević 14, Pajević 8, Stefanović 3, Zimonjić 8.



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar