Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Na programu komšijski derbi, Borac gosti Slobodu

post-title


Ni dva dana nije prošlo od utakmice sa Tamišem, a košarkaši Borca će morati ponovo da dobro oznoje dresove. Naravno, i ovog puta je reč o utakmici KLS lige, samo što će sada protivnik biti užička Sloboda (ponedeljak, 19 časova).

Dobra uvertira za ovaj susret napraviljena je u subotu veče, kada je ubedljivo savladan tim iz Pančeva (86:64). Ta pobeda dobrano je osokolila košarkaše Borca. To je potrebno, jer će Sloboda sasvim sigurno doći spremna da se nadmeće sa favorizovanim protivnikom. Ali kako je u ovom trenutku Borac daleko kvalitetniji sastav, ne treba sumnjati da će znati kako da izađe na kraj sa neugodnim rivalom.

Član stručnog štaba Miroslav Milić napominje da Borac mora biti potpuno koncentrisan u susretu sa Užičanima.

,,Utakmica sa Slobodom dolazi vrlo brzo nakon meča sa Tamišom. Ekipa Slobode je ove godine ušla u KLS ligu, i sigurno da je motivisana da se pokaže u što boljem svetlu. Ovo će biti komšijski derbi, a protivnika jako dobro vodi naš sugrađanin Vladimir Lučić. Biće ovo jedna u nizu utakmica gde sebi ne smemo da dozvolimo kiks. Mislim da smo kvalitetniji tim, tako da pobeda ne bi trebalo da dolazi u pitanje. Ipak, svaki protivnik u Čačku je veoma motivisan da se pokaže, jer nema šta da izgubi. Zbog toga ne smemo da se opuštamo, već maksimalno ozbiljno da pristupimo duelu“.

Miroslav Milić je prozborio koju o timu iz grada na Đetinji.

,,Sloboda je nepredvidiva ekipa. Takođe, nedavno je promenila startnog plejmejkera, doveden je Amerikanac koji je kvalitetan igrač. Tako da sigurno neće biti lako protiv Užičana. Bez obzira na sve, očekujem pobedu u ponedeljak veče“, reči su Milića. Prekaljeni igrač Borca Đorđe Majstorović veruje da će Sloboda doći sa puno motiva u Čačak. Ipak, smatra da njegov tim ima recept za igru rivala.

,,Kao i uvek, potrebno je da budemo maksimalno fokusirani, i da iz dobre odbrane tražimo pobedu. Sloboda je ekipa koja je dosta motivisana i sigurno je da će dati sve od sebe u Čačku. Nema sumnje, neće se predati do samog kraja. Moramo da odradimo svoj posao, a verujem da ćemo uz dobru igru i trijumfovati“, izjavio je iskusni centar.

Naravno, podrška čačanske publike biće važan segment, tako da je košarkaš Borca pomenutu pozvao u dvoranu kraj Morave.

,,Želeo bih da zamolim publiku da dođe u halu kako bi nas podržala, jer nam je jako teško da igramo pred praznim tribinama. Potrebno je da nam daju vetar u leđa, jer imamo dosta utakmica i ne smemo da dopustimo kiks, naročito ne u domaćem prvenstvu“, završio je Đorđe Majstorović.



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar