Nagrađeni su đaci iz Niša, Leskovca, Surdulice, Čačka, Raške, Pirota, Kruševca, Kraljeva, Sjenice, Kragujevca i Priboja. Iz Čačka, nagrađena je Tamara Parezanović, učenica Prehrambeno-ugostiteljske škole i ona će kao nagradu dobiti mobilni telefon.

Dodela nagrada učenicama i učenicima, pobednicima likovnog konkursa „Srbija u EU – Čime ćemo obogatiti Evropsku uniju?“ kao i promocija kalendara razvojnog programa EU PRO za 2019. godinu biće održane u utorak, 18. decembra, u Kulturnom centru „Ribnica“ u Kraljevu (Izletnička 2), sa početkom u 13 časova.

Likovni konkurs „Srbija u EU – Čime ćemo obogatiti Evropsku uniju?“ organizovan je tokom oktobra i novembra ove godine i imao je za cilj da podstakne učenike i učenice srednjih škola i gimnazija iz 99 gradova i opština da prepoznaju i na kreativan način predstave ono čime će Srbija sa društvenog, kulturnog i privrednog aspekta doprineti Evropskoj uniji. Od ukupno 231 rada pristiglih na konkurs žiri je odabrao 12 najboljih koji se nalaze na stranama kalendara EU PROa za 2018. godinu.

Đaci će biti nagrađeni laptop i tablet računarima i mobilnim telefonima, dok će najbolja škola, odabrana na osnovu angažovanja i predanosti u pripremi radova i organizovanju školskog takmičenja dobiti kao nagradu laptop i projektor.

Nagrade će autorima i autorkama najboljih radova uručiti predstavnici Ministarstva za evropske integracije, Delegacije Evropske unije u Srbiji i programa EU PRO, dok će događaju ispred grada Kraljeva prisustvovati pomoćnik gradonačelnika za socijalna pitanja Marko Matović i član gradskog veća zadužen za odnose sa javnim ustanovama, zaštitu i unapređenje ljudskih prava Milun Jovanović.

Organizovanjem konkursa, EU PRO je nastavio dvanaest godina dugu tradiciju koju su u južnoj i jugozapadnoj Srbiji uspostavili evropski razvojni programi koji su mu prethodili, PRO, EU PROGRES i Evropski PROGRES, pružajući tako podršku kreativnom stvaralaštvu mladih.

Rezultati konkursa mogu se naći na internet stranici programa EU PRO: Rezultati likovnog konkursa “Čime ćemo obogatiti EU?”

Aktivnosti EU PRO-a, programa koji doprinosi ravnomernijem društveno-ekonomskom razvoju Srbije, Evropska unija podržava sa ukupno 25 miliona evra. Program ima za cilj da doprinese povećanju konkurentnosti mikro i malih preduzeća, poboljšanju poslovnog okruženja i unapređenju socijalne kohezije u 99 jedinica lokalne samouprave, u dva regiona: Regionu Šumadije i zapadne Srbije i Regionu južne i istočne Srbije. Aktivnosti na terenu sprovodi Kancelarija Ujedinjenih nacija za projektne usluge (UNOPS).

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here