Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Lazović: Obožavao sam Kaku dok je igrao u Milanu, ono što je Savićević radio u Zvezdi je neverovatno

post-title


Krcka Darko Lazović polako i četvrtu godinu na italijanskom fudbalskom tlu, gde je dosad nastupao samo za jedan tim - Đenovu.

[caption id="attachment_84107" align="aligncenter" width="770"] foto: Star sport[/caption]

Samim tim srpski vezista bliži se broju od 100 mečeva u dresu Grifona, što je velika čast za nekadašnjeg kapitena Crvene zvezde.

“Velika stvar za mene i ponosan sam što nosim ovaj dres. Voleo bih da proslavim 100. utakmicu uz gol i pobedu. Jako sam privržen Đenovi, jer mi je tu rođena ćerka. Volim ove boje i nosiću ih u srcu čak i kada napustim ovaj grad“, rekao je Lazović za lokalni sajt Planeta Đenova.

Lazović je govorio i o svojim zadacima koje je tokom godina obavljao u Đenovi, a koji su u poslednje vreme uglavnom nešto defanzivniji od nekih ranijih.

“Oduvek sam bio na raspolaganju trenerima. Otkako sam stigao u Italiju naučio sam mnogo toga o odbrani i defanzivnim ulogama. To mi je dosta pomoglo da unapredim igru“, kaže Lazović i dodaje:

“U Crvenoj zvezdi sam igrao u napadačkom trilingu, što mi je dalo mogućnost da igram raznovrsno. Ne znam kakvu ću ulogu imati kod Prandelija u narednim mesecima. On daje mnogo na značaju igračima koji igraju spolja. Sada igramo u formaciji sa trojicom štopera i petoricom u sredini, tako da mi je lako. U Italiji nije toliko važno sa koje poziciji počinješ utakmicu, jer uglavnom pokrivaš više mesta na terenu. U Đenovi sam svojevremeno igrao i beka u odbrani sa četvoricom igrača, ali nisam u skorije vreme jer su mi uloge nešto ofanzivnije“.

Bio je upitan momak iz Čačka da kaže ko mu je bio idol u mladosti?

“Voleo sam Kaku iz vremena dok je igrao u Milanu, u njegovom prvom boravku tamo“, odgovorio je Lazović, da bi potom usledilo pitanje – da li je voleo da gleda Deja Savićevića? “Kada je on igrao u Zvezdi bio sam jako mali, ali sve ono što je on radio u Zvezdi, što je doneo klubu pehar Kupa šampiona, to je nešto neverovatno“.



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar