Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Na programu gradski derbi, Železničar dočekuje Čačak 94

post-title


U 12. kolu Prve muške regionalne lige – Zapad sastaće se gradski rivali Železničar i Čačak 94 (petak, 20 časova).

Biće ovo drugi duel čačanskih ekipa ove sezone. U prvom meču, kada je Čačak 94 bio domaćin, pobedu je odneo Železničar (85:95). Tada je tokom svih 40 minuta vođena velika borba pod obručima, što je i bilo u skladu sa očekivanjima. Ne treba sumnjati da će tako biti i ovog puta.

Ovaj susret ima veliku važnost za oba tima. Naime, Železničaru je pobeda potrebna kako bi ostao u trci za prvo mesto, isto ono kome teže Klik i Priboj. S druge strane, trijumfom bi Čačak 94 zadržao četvrtu poziciju koja vodi u plej-of. Sve u svemu, zbog važnosti okršaja, kao i gradskog rivaliteta, dobra košarka je zagarantovana.

Strateg Čačka 94 Zoran Stefanović ima pozitivno mišljenje prema gradskom rivalu.

,,Mislim da nas očekuje veoma zanimljiva utakmica, pravi gradski derbi. Železničar je u dosadašnjem delu lige pokazao najviše košarkaškog znanja od svih ekipa. Shodno tome, gajimo veliko poštovanje prema sugrađanima“, izjavio je Stefanović.

Trener Čačka 94 dotakao se i sopstvenog tima.

,,Osokoljeni smo zbog tri vezane pobede, koje smo ostvarili ubedljivim razlikama. Očito je da igramo bolje u odbrani u poslednje vreme, što donosi rezultate. Sa dosta želje očekujemo naredni meč. Doduše, do kraja ovog dela lige svaka utakmica je bitna za nas. Sve u svemu, nadam se da ćemo uspeti da ostvarimo trijumf u predstojećem susretu”, završio je Zoran Stefanović.

Kormilar Železničara Željko Bugarčić napominje da je predstojeći meč od velikog značaja za oba tima.

,,Sasvim sigurno da vlada povećana tenzija pred naredni duel. Reč je o gradskom derbiju, tako da se mi vredno spremamo za isti. A sigurno da je to slučaj i u taboru Čačka 94. Doduše, u ovom trenutku trijumf je od nešto većeg značaja za našeg protivnika“, reči su Bugarčića.

Trener plavo-belog tima ima lepo mišljenje o Čačku 94.

,,Čačak 94 je dobra ekipa, veoma neugodna, sa nekoliko iskusnih igrača koji imaju bogate karijere. Bez obzira na to, mi ćemo se potruditi da opravdamo ulogu favorita i da ostvarimo drugi ovosezonski trijumf nad Čačkom 94. Bilo je sitnih povreda u našem timu, ali verujem da će svi biti spremni za gradski derbi”, zaključio je Željko Bugarčić.



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar