Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Gradski derbi pripao Železničaru

post-title


Drugi ovosezonski derbi u gradu na Moravi završio se u korist Železničara. Nakon 40 minuta velike borbe i dobre košarke izabranici Željka Bugarčića slavili su rezultatom 86:70 (26:17; 23:17; 16:21; 21:15). Sjajna borba na parketu i dobra atmosfera na tribinama još jednom su pokazali koliko Čačani vole košarku.

Što se tiče same utakmice, Čačak 94 je sa dosta energije otvario duel, pa je vrlo lako vezao devet koševa. Treba reći da je napad uslovno rečeno gostiju funkcionisao fenomenalno. Moralo je da prođe gotovo tri minuta igre pre nego što su igrači Železničara spustili loptu na dno mrežice. Ali od tog trenutka domaćin se budi i počinje da igra kako se od njega očekivalo. Sve se okrenulo. Železničar je munjevito uspeo da preokrene rezultat i da povede sa 15:11. Zbog toga je trener Stefanović bio primoran da zatraži minut odmora. Bez obzira na taj pokušaj, Železničar je do isteka prvog dela igre uspeo da pobegne na maksimalnih devet razlike (26:17).

Kako je otpočela druga deonica, Radović je nastavio da rešeta van linije 6,75. Domaćin se nije zaustavljao, već je pobegao na +14 (33:19). Tu seriju prekinuo je iskusni Mićić sa poludistance. Nekoliko njegovih poena pokrenulo je goste i trglo ih iz letargije. Međutim, taj nalet beše kratkog maha. Železničar je ponovo uspostavio kontrolu, pa je do poluvremena zadržao prednost od dve cifre.

Čim je krenulo drugo poluvreme, Pajević je vezao pet koševa, i na taj način probudio nadu u mogućnost preokreta. Ali Čačak 94 nije dovoljno koristio to što je Železničar zapao u šutersku sušu, gde gotovo šest minuta nije postigao koš, što je trenera Bugarčića nateralo da pozove tajm aut. Isti nije urodio plodom, jer nakon toga gosti ubacuju još nekoliko poena, i posle dužeg vremena uspevaju da izjednače (54:54). Čačak 94 bio je preporođen i ponovo u igri. Ali u završnici Železničar vezuje nekoliko odličnih napada, pa na volšeban način vraća prednost od 10 poena.

U završnom delu utakmice igrana je prava muška košarka. Bilo je očito da je obema ekipama veoma stalo da pobede gradskog rivala. Zbog toga kao da su se igračima ruke vezale, pa tri minuta niko nije postigao koš. Prvi je led probio Radović, koji je postigao trojku i odveo svoj tim na +13 (68:55). Ali Čačak 94 tada shvata da je đavo odneo šalu, zbija svoje redove, i spušta zaostatak na jednu cifru. Međutim, Železničar je iskusno znao da sačuva prednost do poslednjeg sudijskog zvižduka i da utakmicu završi u svoju korist. Do pobede u derbiju Železničar je vodio Raković sa 19 ubačenih poena. Pratili su ga Panić sa 17 i Radović sa 16 koševa. Kod ekipe Čačka 94 najbolji pojedinac bio je Pajević sa 18 poena. Dvocifreni su još bili Mićić koji je pogodio 15, Vasilijević 12, a Azanjac je dodao 11.



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar