Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



KLS derbi kraj Morave, Borac gosti Dinamik

post-title


Trebalo je da prođe gotovo tri meseca pa da na red dođe derbi KLS lige. Razume se, reč je o duelu Borca i Dinamika, koji će ovog puta snagu odmeriti u gradu na Moravi (nedelja, 19 časova).

Biće ovo drugi susret pomenutih timova ove sezone. Naime, već su se Čačani i Beograđani sastajali, ali u okviru ABA 2 lige. Tada je sa vrućeg gostovanja pobedu odneo Borac (98:89). Uzgred budi pomenuto, bila je to jedini trijumf Čačana na strani u regionalnom takmičenju.

Sada su ulozi nešto drugačiji. Kao što je dobro poznato, prve dve ekipe iz KLS lige će sledeće godine učestvovati u ABA 2. A upravo Borac i Dinamik imaju najveće šanse da se nađu na tim pozicijama. Nema sumnje, Dorćolci će u dvoranu kraj Morave doći sa željom da se revanširaju za poraz kod kuće, a na izabranicima Jovice Arsića je da ih u toj nameri osujete.

Član stručnog štaba Miroslav Milić predviđa neizvestan meč u nedelju veče:

,,Sigurno da nas očekuje derbi kola, pa slobodno mogu da kažem i čitave KLS lige. Ovo je jedna od utakmica koje će odlučiti ko će se naći u samom vrhu takmičenja. Zbog toga što se meč igra u Čačku možda mi slovimo za blagog favorita, naročito nakon trijumfa u Beogradu. Međutim, pobeđivao je i Dinamik u Čačku, tako da je teško prognozirati kakav će biti krajnji ishod. Jedno je sigurno, biće neizvesno i teško do samog kraja”, izjavio je Milić, pa nastavio:

,,Raspoloživo vreme ćemo iskoristiti da se na najbolji mogući način pripremimo za utakmicu sa Dinamikom. Ipak, ne sumnjam da ćemo u nedelju imati dovoljno snage da savladamo kvalitetnog rivala”, kazao je Miroslav Milić.

Krilni centar čačanske ekipe Predrag Prlja napominje važnost meča sa Dinamikom:

,,Pred nama je najteža utakmica u dosadašnjem delu KLS lige, kako zbog kvaliteta protivnika, tako i zbog samog značaja susreta. Ko odnese pobedu u ovom duelu, olakšaće sebi put ka prva dva mesta koja naredne godine vode u ABA 2 ligu. To je glavni cilj za obe ekipe“, reči su igrača Borca.

On veruje da Dorćolci žele brejk u Čačku:

,,Naša pobeda u Beogradu u ovom trenutku ništa ne znači. Verujem da će gosti doći u Čačak spremni i sa željom da nam se revanširaju. Dinamik se nedavno pojačao, tako da će sada biti još teže pobediti ga. Nema sumnje, biće ovo veliki izazov za nas, naročito nakon iscrpljujućeg puta i meča u Sarajevu“, napomenuo je Prlja, još dodavši:

,,Bez obzira na sve, potpuno smo fokusirani na okršaj sa Dinamikom. Dobrim pristupom na samom meču verujem da možemo do pobede. Takođe, naša verna publika biće nam važan saveznik u nedelju veče“, završio je Predrag Prlja.



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar