Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Borac slavio u derbiju Košarkaške lige Srbije

post-title


Borac na domaćem terenu slavio u derbiju protiv Dinamika sa 88:82.

U okviru odloženog devetog KLS -a u dvorani kraj Morave sastali su se Borac i Dinamik. Nakon 40 minuta velike borbe i dobre košarke pobedu je, shodno očekivanjima, odnela domaća ekipa, koja je slavila rezultatom 88:82.

Sa velikom željom obe ekipe su ušle u meč. Naravno, ulog je bio veliki, tako da se ništa drugo nije ni moglo očekivati. Igralo se dosta agresivno, često i na ivici faula, pa otuda i relativno mali broj poena tokom dobrog dela prve četvrtine. Tek u završnici deonice domaći igrači vezali su nekoliko dobrih napada, što im je dalo kakvu-takvu prednost.

Drugi deo igre otvorio je Popović sjajnim zakucavanjem. Međutim, isto nije dalo dovljno poleta Borcu. Dinamik je i dalje držao priključak, a na momente je i vodio. Kada je otišao na plus četiri, trener Arsić je zatražio minut odmora, kako prekinuo seriju Beograđana. Međutim, to nije donelo bitniju promenu na parketu. Gosti su nastavili sa dobrom igrom u napadu, pa su čak pobegli na devet razlike (23:32). Ali tada se probudio Ilija Đoković, koji je pogodio dva šuta van linije 6,75. Ipak, taj nalet beše kratak. Dorćolci su odmah uzvratili istom merom, pa su vođstvo popeli na maksimalnih 11 koševa (29:40). Kormilar Borca ponovo je pokušao tajm autom da to prekine, ali avaj. Raspoloženi gosti su sa solidnom zalihom otišli na veliki odmor.

Borac sa vidno više energije ulazi u drugo poluvreme. Naravno, nije mogao da dozvoli da Dinamik vodi glavnu reč u dvorani kraj Morave. Bez obzira na želju domaćina, gosti su i dalje pogađali sve što su uputili ka košu Borca, i na taj način su osujetili nastojanje Čačana da se vrate u život. I publika je shvatila da je potrebna domaćim igračima, pa je pojačala intezitet navijanja. Ali sve to beše jalovo. Najviše što je Borac mogao bilo je da priđe na šest koševa deficita. Dinamik je znao da iskusno čuva dragocenu prednost.

Poslednji deo utakmice Borac je zaigrao na sve ili ništa. Nije bilo druge, trebalo je odbraniti svoj parket. Domaći igrači su to dobro znali, pa su vidno podigli nivo igre, naročito u odbrani. Zahvaljujući tome, Dinamik više od četiri minuta nije uspeo da pogodi. Sve se preokrenulo. Borac je na volšeban način anulirao zaostatak, a pogotkom Kočovića je posle dugo vremena i poveo (72:71). Čačani su  bili preporođeni. Ipak, gosti shvataju da je đavo odneo šalu, pa zbijaju svoje redove. Velika borba vođena je u dvorani kraj Morave. U veoma neizvesnoj i stresnoj završnici više živaca, koncentracije, pa i sreće imao je Borac, koji je na svoj konto upisao veliku pobedu u derbiju KLS –a .

Već za tri dana Borac dočekuje MZT u ABA 2 ligi.



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar