Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Svetozar Stamenković pred MZT: Praznik košarke u dvorani kraj Morave

post-title


Trinaesto kolo ABA 2 lige je vreme da se u dvorani kraj Morave sastanu domaći Borac i MZT Skoplje (sreda, 20 časova).

[caption id="attachment_84266" align="aligncenter" width="960"] foto: KK Borac[/caption]

Biće ovo jedan od najvećih izazova za izabranike Jovice Arsića u dosadašnjem delu šampionata. Takođe, ovaj okršaj je lepa prilika da se Čačani revanširaju Makedoncima za ubedljiv poraz u drugoj rundi (82:57).

Iako se Borac u decembru nalazi u paklenom ritmu, vredno se sprema za predstojeći duel. Odlična uvertira napravljena je u nedelju veče, kada je u okviru KLS lige savladan Dinamik, takođe ABA 2 ekipa. Neverovatno odigrana poslednja deonica recept je koji Borac treba da prepiše i u narednim mečevima. Nadasve, pobeda u tom susretu dobrano je podigla moral u čačanskom timu.

Član stručnog štaba Vladimir Zlatanović smatra da Borcu u goste dolazi jedna od najboljih ekipa u ligi.

,,Tabela na najbolji način pokazuje jačinu našeg narednog protivnika. Kada pogledamo kako je bilo u Skoplju, gde nas je MZT lagano pobedio, očito je da se radi o preiskusnoj ekipi. U svom rosteru ima dosta poznatih igrača sa bogatim ABA 1 iskustvom. Sigurno je da nas očekuje teška utakmica, naročito ako se ima u vidu da se nalazimo u nemogućem rasporedu, gde igramo na svaka dva ili tri dana. Ali se nadamo da nakon utakmice KLS lige protiv Dinamika, gde se ekipa psihički podigla, imamo snage da pobedimo MZT“, izjavio je Vladimir Zlatanović.

Košarkaš čačanskog sastava Svetozar Stamenković napominje spremnost da se Makedoncima pokažu zubi.

,,Šta reći o narednom protivniku osim da je to jedna od najačih ekipa u ligi. Reč je o najboljem timu u Makedoniji, sa iskusnim igračima koji su dugo igrali u ABA 1 takmičenju. To su odlični pojedinci, o kojima znamo manje-više sve. Protiv takvog sastava moramo pružiti svoj maksimum. Što se tiče našeg tima, u poslednje vreme su nas mučile neke sitne povrede, ali se nadam da ćemo svi biti spremni za MZT”, reči su krilnog centra Borca. Protiv Dinamika je bilo očigledno koliko znači podrška čačanske publike. Stamenković se nada da će tako biti i ovog puta.

,,Imamo obavezu da se pokažemo pred domaćim navijačima i da osvetlamo obraz. Takođe, pozvao bih publiku u halu da prisustvuju prazniku košarke protiv odlične ekipe iz Skoplja”, završio je Svetozar Stamenković.



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar