Borac je uspeo da pred svojim navijačima savlada veoma kvalitetnu ekipu MZT Skoplje rezultatom 79:74. Ovom velikom pobedom Čačani su se revanširali Makedoncima za ubedljiv poraz nanet u Skoplju u prvom ovosezonskom duelu.

MZT je na dobar način otvorio meč vezavši pet poena. Ali tu seriju je prekinuo Čarapić pogotkom sa distance. Visoki igrači gostujućeg tima pravili su velike probleme čačanskim košarkašima. Naročito se u tom poslu isticao bivši igrač Borca Bojić. Treba reći da je u uvodnim minutima meča domaćin dosta šutrao van linije 6,75, ali malo pogađao. Nakon što su gosti pobegli na sedam razlike (5:12) trener Arsić je tražio minut odmora da bi prekinuo taj nalet. To je odmah urodilo plodom. Čačani su poput brzog voza ubacili 10 koševa, a da nisu primili nijedan. Zahvaljujući tome, nakon prve četvrtine prednost beše na kontu Borca.

Kako je krenuo drugi deo igre, Borac je nastavio da radi dobar posao sa kraja prvog. Zbog toga je uspeo da stekne suficit od sedam koševa (26:19). Nakon toga MZT vezuje nekoliko dobrih napada. Igralo se u naletima. Prvo bi jedan tim stekao solidniju zalihu koševa, da bi odmah drugi uzvratio na isti način. Niko nije uspeo da do velikog odmora stekne prednost koja bi mu dala kakav-takav mir i sigurnost.

Nešto bolje je MZT ušao u drugo poluvreme. Pogotovo je Bojić mučio domaćina. Na drugoj strani Čačani su trojkama Đokovića držali priključak. Iako je u jednom momentu MZT pobegao na osam razlike, čačanski tim je ekspresno zaustavio taj juriš. To je primoralo gostujućeg trenera pa traži tajm aut. Ponovo se igralo u naletima, samo je red bio na Makedonce, koji ubaciju pet poena. Ali Ilija Đoković je nastavio da neverovatno dobro šutira za tri. Zahvaljujući njegovim koševima Borac nije dozvolio da se rival odlepi. Nakon 30 minuta igre pobednik se nije mogao ni nazreti.
U poslednjem kvartalu oba tima su zaigrala na sve ili ništa. A sve je na kraju dobio Borac. Nošeni fenomenalnim hukom sa tribina Čačani su od samog starta četvrte deonice krenuli energično i sa dosta želje. Naravno, ni gosti nisu iznosili belu zastavu, već su nastavili da se muški bore. Ali to im nije bilo dovoljno. Vođeni ponovo odličnim Radovanom i Ilijom Đokovićem domaći košarkaši su uspeli da odbrane svoj teren i da tako ostvare veliku pobedu u ABA 2 ligi.

Nikola Minović

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here