Uz saglasnost Ministarstva finansija, lokalna samouprava iz Gornjeg Milanovca će se kod najpovoljnije banke kreditno zadužiti za 300 miliona dinara, sa rokom otplate od sedam godina i ratama koje će za svakih 12 meseci iznositi 45 miliona. I, ovo će biti prvi opštinski kredit posle mnogo godina, s obzirom na to da su Milanovčani sve investicije – po pravilu – finansirali iz svog budžeta, eventualno od dotacija Republike.

foto: N. Vučićević

– Iako i ovogodišnji, i budžet za 2019. iznose po milijardu i 700 miliona dinara, vanredna sredstva su nam potrebna za predstojeće kapitalne investicije – kaže prvi čovek Gornjeg Milanovca Dejan Kovačević. – Tokom narednih pet godina planiramo povećanje opštinskih prihoda, a kredit ćemo otplaćivati zahvaljujući uštedama. Inače, jedan od prioriteta je rekonstrukcija Ulice Nikole Lunjevice u kojoj su za 115 miliona dinara predviđeni zamena vodovodne mreže, te kišne i fekalne kanalizacije, uz izgradnju trotoara i postavljanje ulične rasvete.

Uprkos najavi da će više od 480 miliona dinara biti utrošeno za infrastrukturne radove, neće biti zapostavljena ni ulaganja u poljoprivredu (50 miliona), a lokalnoj samoupravi koja je tokom prethodne dve godine morala da vrati 124 miliona dinara dugova Doma zdravlja, čiji je osnivač, predstoji i izmirivanje nasleđenih obaveza Apotekarske ustanove.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here