Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Više novca za stočarstvo, subvencije i osiguranje

post-title


Budžet za subvencije u 2019. godini biće veći za gotovo sedam milijardi dinara, kaže ministar poljoprivrede Branislav Nedimović.

[caption id="attachment_84367" align="aligncenter" width="762"] Ilustracija, foto: Thinkstock[/caption]

- Najviše će biti izdvojeno za tovno govedarstvo, mlečno govedarstvo i stočarstvo što je veoma bitno zbog izvoza mesa u Tursku, a otvaramo i druga tržišta. Kada je reč o osiguranju ići ćemo na povećanje premija osiguranja za krajeve koje su izloženi rizicima sa 40 na 70 odsto. To je mnogo novca više zahvaljujući merama fiskalne konsolidacije - rekao je Nedimović za RTS.

Ističe da poljoprivrednici ne treba da brinu ni oko dalje isplate subvencija: "Ove nedelje je 16.500 dobilo novac od osiguranja, a za mehanizaciju još 2.500".

On je podsetio i da je posle gotovo deset godina Srbija dobila akreditovanu nacionalnu referentnu laboratoriju za ispitivanje kvaliteta mleka, što proizvodacima omogućava da informaciju o kvalitetu svog mleka dobije direktno od državne laboratorije. Napominje da je ova laboratorija otvarana još od 2009. godine, ali da je tek sada otvorena i da je time završen proces akreditacije što je veoma važno za proizvodače.



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar