Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Violeta Marković odgovorila čačanskim naprednjacima

post-title


Odgovor Violete Marković, odbornice grupe građana "Za napredniji Čačak - dr Aleksandar Radojević", na saopštenje Srpske napredne stranke

- Informativna službo SNS-a u Čačku,

Obraćam vam se povodom vašeg saopštenja u kojem delom, na vama svojstven način, a shodno vašoj političkoj kulturi, pominjete i mene.

Da bi me neko uvredio, mora prvo on sam nešto da vredi, a pošto to u ovom slučaju nije, to je u suštini samo neko vaše bezvezno piskaranje.

Ja neću da se spuštam na nivo Aleksandra Maksimovića ili Marka Parezanovića na način da koristim njihov vokabular, niti smo mi na istom nivou političke, a i opšte kulture. Takođe, zbog svojih moralnih normi ne bih prebrojavala vaše odbornike i stepen obrazovanja. Osnova reči „obrazovan“ je obraz, pa je nekada imala težinu koju su visokoobrazovani ljudi nosili kao obavezu kulturnog ponašanja i izražavanja i posebno stručnosti ( imati obraz). Na žalost naše nacije, upravo stranka kojoj pripadate obesmislila je obrazovanje i posedovanje diplome, jer je u poslednjoj deceniji proizvedeno više doktoranata nego u prethodnih 100 godina.

Koleginice i kolege iz odborničke grupe kojoj pripadam su primer suštinski obrazovanih i načitanih ljudi, koji svoje titule nose sa obavezom kulturnog ponašanja i po moralnim normama,pa je meni samo na ponos što sam u grupi sa njima. Koliko su zreli i ostvareni u svojim profesijama, pokazuju upravo na način što imaju poverenja u mene da diskutujem na sednicama Skupštine grada Čačka....Doduše, ona kojoj je upravo moral i kultura smetala u našoj grupi, prešla je kod vas...Koliko mi je čast što pripadam odborničkoj grupi „Za napredniji Čačak – dr Aleksandar Radojević“, toliko svoju diplomu srednje škole ne bih dala za sve vaše „kupljene“...Jer, na kraju svega, bitnije je šta znate da radite nego koju diplomu imate. Odbornici iz moje grupacije odlično rade ono za šta su diplomu stekli.

Reč „domaćica“ kojom pokušavate da me etiketirate mi je na ponos, jer JA JESAM ODLIČNA DOMAĆICA koja brine o svojoj porodici i deci, kao i mnoge žene u ovom gradu, bile one visokoobrazovane ili ne.

Imam samo par pitanja za vas:

1. Da li vaši funkcioneri i direktori javnih preduzeća smeju da pokažu svoje diplome doktorata, magistrature, osnovnih studija? Ja svoju diplomu srednje škole smem da pokažem uvek (a i svedočanstva) !

2. Šta još umete da radite, osim što pokušavate na najprizemniji način da se bavite politikom? Ko ste, šta ste i gde ste bez politike?

Vidimo se već na sledećoj sednici Skupštine...Imam mnogo toga da vas pitam...



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar