Predsednik opštine Dejan Kovačević posetio je prvu bebu rođenu u milanovačkom porodilištu u 2020. godini – malog Mihaila Matovića i tom prilikom mami uručio poklon vaučer u vrednosti od šezdeset hiljada dinara. Predsednik Kovačević izrazio je veliko zadovoljstvo posetom prvoj bebi u ovoj godini i istakao da opština Gornji Milanovac posvećuje dosta pažnje merama povećanja nataliteta i podršci porodicama.
„Veoma sam srećan što je prva rođena beba u 2020. godini dečak, Mihailo, što znači da će u ovoj godini Gornji Milanovac mnogo brže napredovati nego do sada, što bi rekli „Prvo pa muško“. Naša opština mnogo ulaže u natalitet i pruža podršku proširenju porodice. Imamo podsticajna sredstva od šezdeset hiljada dinara za prvo i drugo dete, dok za treće i svako naredno dete izdvajamo sto hiljada dinara, to su jednokratne pomoći, uz budžet koji država odvaja za te namene. Veliko mi je zadovoljstvo što sam obišao porodilju koja je rodila četvrto dete, i u narednih dvanaest godina će dobijati sto evra mesečno. Gospođa živi u selu Leušići i dobar je primer da, bez obzira da li živite na selu ili u gradu, dece nije nikad mnogo “, rekao je predsednik Kovačević. On je, takođe, posebno naglasio da u sklopu mera podršci nataliteta i pomoći porodicama, opština svakom trećem detetu u porodici omogućava besplatan boravak u vrtiću, đaci prvaci dobijaju lektire, a značajna sredstva se izdvajaju i za učeničke i studentske stipendije.
Kovačević je istakao i da ove godine započinje druga faza rekonstrukcije Opšte bolnice, u sklopu koje će biti, između ostalih, renovirano i Odeljenje ginekologije, i poručio da se nada da će prvu bebu u narednoj godini posetiti u novim prostorijama.
U prethodnoj godini rođeno je 335 beba, a načelnik Odeljenja za ginekologiju dr Dragan Perišić rekao je da je broj porođaja poslednjih godina na održivom nivou.
„Dosta se ulaže u renoviranje bolnice i nadamo se da će sa novom opremom i novim izgledom porodilišta biti i veći broj trudnica i porodilja“, rekao je dr Perišić i dodao da je prošle godine bilo i dosta drugorotki i trećerotki, što govori da se žene odlučuju za veći broj dece, što je svakako dobro za povećanje nataliteta u našoj opštini.
KABINET PREDSEDNIKA OPŠTINE

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here