Milan Jevremović iz sela Zeoke kod Dragačeva celokupan rod čudnovate voćke pod nazivom kivano prodao je za samo šest sati!

FOTO: YOUTUBE PRINTSCREEN/NEĆETE VEROVATI

 

 

– Sve je otišlo kao alva, jedva sam za vas sačuvao par komada, jer ste zaslužili. Bio sam na Bajlonijevoj pijaci gde je za vreme praznika bila velika ponuda raznog voća, ali jedino se kivano prodao do poslednjeg kilograma i to u rekordnom roku, za šest sati. Veoma sam zadovoljan i sa cenom od 1.500 dinara po kilogramu. Sada sam siguran da ću proširiti zasade”, kaže Jevremović za Glas zapadne Srbije.

Milan je prvi proizvođač ove voćne vrste u zapadnoj Srbiji u malo većim količinama, i dok su mu se komšije smejale on je verovao u sebe i svoje zasade kivana, od kojih se po svemu sudeći prilično opario ove zime. A to mu je dodatni posao jer ga je radio u slobodno vreme, budući da je zaposlen u privatnom preduzeću.

FOTO: YOUTUBE PRINTSCREEN/NEĆETE VEROVATI

Inače, kivano ili afrička rogata dinja je poreklom iz Afrike. Ime je dobio po svojoj sličnosti sa kivijem. Meso kivana je svetlo zelene boje i sadrži puno semenki. Čest je sastojak voćnih salata i jede se sirov. Ovo hranjivo voće je bogato vitaminom C, gvožđem i kalijumom.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here